Skip links
Мениджмънт на ресторанта

Тенденции в интериора на ресторанта 2021

Loading

Представяме ви тенденциите в интериора на ресторанта за 2021 година.

Ясно е, че темата за интериора на ресторанта е много интересна и по тази причина днес може да се ориентирате за новостите през 2021 в тази насока.

Устойчив и естествен дизайн

Все повече хора се опитват да променят поведението си като потребители, като намалят използването на пластмаса. Решенията им, включително при избора на мебели, се оценяват от гледна точка на климатичната неутралност. Историята на даден продукт – как, от какво, къде и от кого е произведен – става все по-важна. Интериорът в ресторанта трябва да бъде с високо качество, атрактивен и „зелен“. Естествените материали се използват не само за комфорт, но и по екологични причини. Нараства интересът към рециклируеми и материали. Растенията, суровите тъкани стават важни елементи от интериора. Те се допълват от столове от ратан, върба или бамбук. Общо взето скандинавски стил, който е естествен, се налага в доста ресторанти.

Близост до природата

Модерният човек иска да бъде все по-близо до природата. Новите ресторанти е добре да са с балкони и тераси или с градина – вътрешен двор особено в града. Тези допирни точки с природата стават неразделна част от визията за ресторанта. Модният сив цвят за външни мебели губи позиции – сега дизайнерите залагат на бели външни мебели. Растенията действат като аксесоари, не само в саксии, но и върху тапета. Зеленото е основа тенденция за 2021 и може да се намери във всички нюанси.

Интелигентен дизайн

„Умните“ приложения стават все по-гъвкави, надеждни и лесни за използване, те могат по-точно да се адаптират към специфичните нужди на ресторантите. В резултат на това интелигентните технологии все повече играят ключова роля в архитектурата, превръщайки се в част от живота ни: например, оптимизиране на качеството на въздуха в помещенията или регулиране на температурата, без да гсе губи енергия. Лампите могат да служат като високоговорители, с атрактивни светлини коренно се променя интериора на ресторанта – Nanoleaf Light Panels. Технологията се превръща в неразделen декор и водеща тенденция през 2021.

Удобни мебели

Комфортът е от първостепенно значение за ресторантите. Компактните, визуално привлекателни меки мебели са тенденция. Тук е обърнато специално внимание на ергономичността. Така човек може приятно да се отпусне, похапвайки. Комфортът обхваща и оборудването в кухнята.

Гъвкави решения и свобода на движение

Днес условията на живот се променят бързо. Хората търсят свобода  и това засилва тенденцията към просторни ресторанти. Хубаво е да са с отворен план. Много добре изглеждат ресторантите със зимни градини. Важно е масите и столовете да не са наблъскани един до друг и да има свобода на движение. Тази тенденция се налага и то пандемията с Ковид-19 в световен мащаб.

Все още няма оценки.

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни