Skip links

Ресторантите и Хелоуин: идеи

Loading

Празнуването на Хелоуин дава възможност за ресторантите да се възползват от нарастващата му популярност.

Хелоуин, празник, възникнал от стари времена, се празнува на 31 октомври вече в доста страни по целия свят. Включително набира популярност и в България. Въпреки че Коледа бие рекорда по разходи като цяло, Хелоуин го догонва. По отношение на ресторантите, празникът предоставя чудесна възможност за доставчиците на храни и напитки да изненадат старите си клиенти и да примамят потенциални нови клиенти. Те правят нещо специално за Хелоуин.

По-долу е даден списък с 3 идеи за ресторант за Хелоуин, които може ресторантьорите да използват, за да се възползват от сезона на тиквите, призраците и вещиците.

Декорация на ресторант Хелоуин.

Един от най-лесните начини да се подготви своя рестоарант за този есенен празник, е да се създаде атмосфера за Хелоуин. Висящи паяци, лъскави бонбони и лакомства, призраци, светещи фенери…всичко върши работа.

За изискани ресторанти може да се ползват есенни централни елементи на масите или аранжировки с тикви на входа на ресторанта за „Добре дошли“. Просто надникнете в Гугъл за идеи. Има разкошни предложения, които се реализират с минимум средства и усилия.

Специално меню за Хелоуин.

Включването на тиквата в менюто на ресторанта е супер решение. Могат да се ползват всички части на тиквата – пулпата в ястията, а кухите тиквени кори могат да се превърнат във фенери! Хората изразяват нарастваща привързаност към лакомства с вкус на тиква и елементи от менюто (някой каза ли е лате с подправки на тиква?). Защо да не се превърне тази тенденция в печалба?!

Имате супа за деня? Помислете за супа с тиква. Може да се приготви къри от тиква и кокос! Или използвайте няколко части от тиквата, като семките и пулпата в салата от печена тиква, спанак, тиквени семки с тиквен дресинг.

Идея –  сменете тиквите в менюто с ряпа. В съответствие с произхода на Хелоуин и по-рядко срещани в менютата от тикви, репите със сигурност ще добавят уникална нотка както към вашите чинии, така и към декора.

Яжте, пийте и се страхувайте в ресторантите: менюто на тема Хелоуин е повече от добра идея. Дори стандартни ястия могат да бъдат трансформирани ала Хелоуин. Украсете класическата крем супа от домати с дизайн на паяжина. Това ще добави фина, но призрачна характеристика към менюто.

За десерт помислете как да направите обичайната си торта „Червено кадифе“ подходяща за случая! По отношение на напитките, задължително сервирайте „Дяволско дайкири“ или специално вино „Вампирска кръв“.

Добавете акцент в облеклото на сервитьорите за празника.

Шапки, диадеми с рогца и перуки в духа на празника допълват сервитьорската униформа. А маските предлагат забавна опция, когато се дават на клиентите на вратата на ресторанта. Крила и наметала в стил граф Дракула са перфектният завършек за обслужващия персонал. Готвачът също може да бъде с подходящ аксесоар на дявол.

Наистина – време е за Хелоуин.

5/5 (1)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни