Skip links

Никола Тодоров

Пътеводител в света на гастрономията

Никола Тодоров

Автобиография

Никола Тодоров е родом прекрасния черноморски град Варна. Там завършва Професионалната гимназия по туризъм и прави първите си стъпки в света на кулинарното изкуство.

Началото при Никола не е лесно – той от младежките си години непрекъснато учи и се усъвършенства.

За да достигне до най-високата позиция в професионалната кухня, Никола Тодоров през годините изкачва всички стъпала в готварската йерархия. Усилията му са възнаградени и от 2019 година е главен готвач в Банско. По-точно работи за 4 заведения от международна верига (Кемпински Хотел Гранд Арена Банско) в Банско. Едно от тях е средиземноморския ресторант Коме Прима. Той предлага невероятна шоу кухня, която е отличена 3 пъти в последните 4 години с изключително престижната наградата “Най-добър хотелски ресторант в България” според World Culinary Awards.

Въпреки че работи в малко планинско градче, Никола не спира да се усъвършенства професионално, защото компанията, в която работи (Kempinski Hotels) има хотели в цял свят,. Така той има възможността да пътува и учи. Работил е в ресторантите на различни държави и екзотични дестинации. Става дума за: Швейцария, Йордания, Русия, Словения, Турция. Никола е убеден, че натрупаната практика в тях и работата му с колегите са ключът към неговото израстване.

Въпреки натрупания завиден опит chef Никола Тодоров смята, че има още нови предизвикателства пред него. Житейският му път следва буквално знаменитата фраза на Гордън Рамзи: „Това е моят съвет: да се научиш да готвиш, да изпробваш нови рецепти, да се учиш от грешките си, да не се страхуваш, и преди всичко да се забавляваш.“

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни