Skip links

Виктор Жечев

Пътеводител в света на гастрономията

Victor Zhechev Profile 1[10558]

Автобиография

Виктор Жечев

Виктор Жечев  е главен готвач, консултант и съсобственик на Podlez Street Food Concept. Занимава се с професионално с готвене повече от 15 години. Неговият кулинарен опит започва с влизането му Професионалната гимназия по туризъм, София, а след завършване се записва в HRC Culinary Academy, където изучава класическата и съвременна френска гастрономия: теория, управление на кухня и ресторант, регионално и международно приготвяне на храна.

Стажовете на Виктор в Академията, го отвеждат първо в Амстердам, където работи в Radisson Hotel.

Втория му стаж е в Nikolai’s Roof, модерен ресторант, отличен с награди, с руска визия и френски привкус, разположен в Hilton Atlanta & Towers в Атланта, САЩ.

След, като завършва образованието си, става част от откриващия екип на Bodega Tapas & Wine Restaurant в София, на позиция Су-Шеф. Помага за развитието и подобряването на менюто, използвайки местни и сезонни продукти редом с главния готвач.

Но кулинарните търсения на Виктор Жечев не спират. Една година работи в Сеул, Южна Корея, като Су-Шеф в модерния български ресторант „Зелен“ и се докосва до кухнята на Корея и на други азиатски култури.

Връща се после в HRC Culinary Academy като асистент кулинарен преподавател.  На тази позиция работи  с повече от 40 млади студенти- готвачи, ръководи  обучението им по стандартите на Академията.

Виктор обаче продължава своите кулинарни предизвикателства в Лондон, започвайки в Mosimanns Club, престижен частен клуб и кетъринг, като младши Су-Шеф и е част от организирането, управлението и изготвянето на менюто от малки до много големи и обширни събития.  Включително влиза в екипа на Зимните олимпийски игри през 2014 г. в Сочи и Милано EXPO 2015 г.

Има и невероятният шанс после да работи в хотел Shangri-La в Shard, когато главен готвач там е Емил Минев. Достига до позиция старши Су-Шеф във fine dining ресторанта Ting, където има възможност да заложи свое меню и временно го поема изцяло, като управление на кухнята.

Става и част от стартиращия кулинарен екип на втория хотел на Four Seasons в Лондон, като Су-Шеф. Минава през кухните от частния им клуб до ресторанта на Анн-Софи Пик – La Dame de Pic,  където готви редом със самата Шеф Мадам Пик.

Но…идва покана от бившия му Шеф де куизин: да поеме с него  farm-to-table ресторант Seaco в хотел Mondrian, като екзекютив Су-Шеф.

И тъкмо, когато решава да се прибере в България, от HRC Culinary Academy, му предлагат позицията на Главен готвач/ Инструктор в учебния ресторант Talents. Този път се развихря във всички аспекти на преподаването и изготвянето на класове, както и в организацията на самия ресторант.

Решението на талантливия готвач да се върне в България е продиктувано не само от желанието му да помогне на младите хора, но и защото вярва, че има все повече красота в нашите продукти и като цяло в Родината.

Последното предизвикателство на Виктор е собствен проект за улична храна Podlez (поради първата му локация, го кръстихме така) заедно с колеги. В момента се занимава в развитието на кулинарни концепции, на заведения и в организацията на частни вечери.

С цялото си сърце Виктор Жечев вярва, че успехът му се дължи на много страст и мотивация в това, което прави. Затова често предпочита да остави храната да говори вместо него.

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни