Skip links

Валентин Иванов

Пътеводител в света на гастрономията

Автобиография

Валентин Иванов

Професионална кариера на Валентин Иванов стартира през лятото на 1999 година. Тя протича в различни хотели, ресторанти и пицарии във Варненска област.

След 2002 той се установява в София и започва работа като редови готвач в Happy и на четвъртия месец вече е повишен в Главен готвач. Валентин след това работи в елитни ресторанти в София (Carerra, JK, Talisman, Kaptan Cuk, Tambuktu). Амбициозният готвач печели популярност и с участието си в телевизионни предавания през 2007.

След набирането на сериозен опит той напуска България и работи в Италия, остров Сардиния, в ресторант E‘Letranger. След две годишно ръководство в него е на нова звездна позиция в ресторанта на Лина Синоли, който е с 2 звезди Мишлен.

Но получава неочаквано покана от България да оглави Бутиковия хотел ресторант The Mill в Несебър. След приключване на контракта с The Mill, Валентин Иванов заминава за Франция, по точно се установява на остров Корсика. Става Главен готвач в ресторант Aquarium, който в момента на постъпването му е на 48 място вTripAdvisor. Само в рамките на 1 месец той извежда ресторанта на 5 място в престижната световна класация. С това постига истински фурор и получава покани за работа от реномирани ресторанти от различни държави.

Валентин поема ресторант Le Club и след изтичане на договора се завръща в България като застава начело на ресторант Rose в Бургас.

После продължава кариерата си като водеща фигура в ресторант Vista Mare.

Валентин Иванов в своята шеметна кариера е работил като chef a la cart в ресторанти с 400-700 седящи места.

Бил е водещ участник в международен проект Black Sea Cuisine, както и е носител на златни медали и купи от различни известни интернационални състезания. В същото време Валентин Иванов многократно участва като жури в международни кулинарни състезания на територията на България.

Той е собственик на фирма HRconsulting – създател е на бранда Fai una Pasta – производство на прясна паста и сушена паста. 

Валентин преподава своите невероятни умения като лектор в Кулинарна Академия Robusta Training Center.

В момента ръководи 3 ресторанта в България: единият от тях е с 500 седящи места, вторият – с 150 и третият – с 100.

Кариерата на Валентин Иванов до момента е сбъдната мечта за всеки, който иска да стане истински Chef, който покорява световните кулинарни сцени. 

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни