Skip links

Веско Иванов

Пътеводител в света на гастрономията

Веселин Иванов

Автобиография

Веско Иванов е професионалист в хотелиерството и туризма с над 40 години стаж в бранша. Той учи във Висшето търговско училище в Лайпциг, Германия, като в същото време работи като екскурзовод. След дипломирането си през 1984 г. се завръща в България и в КК „Златни пясъци“ отново е екскурзовод, а по-късно – специалист в отдел „Маркетинг“. След това  става началник отдел „Маркетинг и продажби“ във ВК “Ривиера”. Участва в договарянето на легловата база на комплексите и създаването на туристически програми с водещи туроператори от немскоговорящите пазари (TUI, ITS, Neckermann, Hetzel и др.).

През 1995 г. заминава в САЩ, Флорида. Започва работа в Sea Turtle Inn, Atlantic Beach (198 стаи), на брега на Атлантическия океан, в района на Jacksonville. Първо като администратор, а после и като Front Office Manager. През 2001 отваря Hampton Inn & Suites, Vilano Beach/ St. Augustine (119 стаи) и е първият управител. Хотелът печели редица награди в системата на Hilton Corporation. 

През 2007 Веско Иванов вече е управител на Grande Villas at World Golf Village, Bluegreen Resort (214 апартамента), отново в района на St. Augustine. 2015 сменя  работното си място – става управител, а после и Regional Resort Manager към Legacy Vacation Resorts, Orlando. Под неговото директно ръководство са два комплекса в Orlando с общо над 600 апартамента. В същото време подпомага дейностите на останалите комплекси на компанията във Florida и New Jersey.

2022 година се завръща в България и се установява във Варна. Занимава се с преподавателска дейност в Икономическия университет – води лекции по “Въведение в търговията“ и „Бизнес комуникации“.

В свободното си време обича да чете, да готви и да слуша музика, особено класическа. 

Мото: Panta rhei, panta chorei – според него трябва да умееш да „плуваш“, за да се справяш с живота.

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни