Skip links

Дилян Колев

Пътеводител в света на гастрономията

Автобиография

Автобиография

Дилян Колев е родом от Русе. Висшето си образование получава в Икономически университет Варна – бакалавър по “Mеждународен туризъм“ и магистър по „Международен бизнес и предприемачество“.

Дилян е с над 20 години опит в ресторантьорството и хотелиерството в България, САЩ и Великобритания. Работил е в няколко 4 и 5 звездни хотела – Golden Yavor, Hampton Inn, Isle of Eriska, Rookery Hall на различни позиции във front office и ресторантите им, както и в независимите fine dining ресторанти The Goose at Britwell Salome (1 Мишлен звезда) и Chapter One (1 Мишлен звезда) като управител.

В момента е вносител и дистрибутор на качествени български и балкански вина и спиртни напитки във Великобритания. Дилян е убеден, че българското вино е потенциал, вяра в бъдещето, мотивация и отговорност, че с него може да покажем стойността на родните български продукти пред света. То е символ на силата и традициите, една истинска емоция, предаваща се от хората, които го правят, към тези, които му се наслаждават.

Дилян е сред основателите и член на Българската Асоциация на Винените Професионалисти и като специалист в този сектор участва и като съдия на различни международни винени и спиртни конкурси.

Мотото на Дилян е “Kогато има желание, има и начин.”

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни