Skip links

Димитър Лапчев

Пътеводител в света на гастрономията

Автобиография

Димитър Лапчев е родом от град Бургас и завършва там Професионална гимназия по химични технологии със специалност „Технология на алкохолни и безалкохолни напитки“ през 2005 година. По време на обучението си провежда стажове в различни предприятия: Coca Cola в Бургас, Черноморско злато в Поморие, Винпром Карнобат, „Винпром Пещера“ АД.

След завършване на средното образование, кариерата на Димитър протича разностранно, основно в сферата на директните продажби.

Декември 2013 година той се установява в Обединеното Кралство. Тук през 2014 година започва обучението си за професионален готвач и го  завършва през 2017. В рамките на 3 години усвоява професионално и академично тайните на професионалната кухня. 

Димитър Лапчев работи  като CDP (chef de partie) в ресторант Kendells Bistro Leeds с класическа френска кухня – гласуван за най-добър ресторант в Лийдс в продължение на няколко години. След това започва работа в Hotel Du Vin Harrogate с позиция Senior Sous Chef. Тук основно акцентува на класическите френски техники, заложени в работата на кухнята и изработката на меню. 

През януари 2019 година стартира на нова позиция: става Sous Chef в ресторант Ivy, Лийдс, където работи и до момента, последните две години е на непълно работно време.

Димитър споделя, че професионално няма предпочитания към конкретна кухня, но в личен план – българската кухня винаги е била на първо място! Любовта му към нея е ключова в решението на Димитър да започне кариера като професионален готвач.

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни