Skip links

Мирослава Петърчева

Пътеводител в света на гастрономията

Автобиография

Мирослава Петърчева е филолог и психолог, завършва „Български език и литература“ и „Психология“ във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“. Има и 2-годишната икономическа специализация в УНСС – „Маркетинг и реклама“ и курс за одитор в Бюро „Веритас“. Притежава  сертификат В2 за английски език /Certificate ENGLISH 8012271-0010002/04.03.2010 TELK/ и ползва свободно руски език. Преминава специално обучение и притежава Certificate of Attendance CAS  за преподавател в международната система на IB School, на практика в Американски колеж Аркус, В. Търново в рамките на  10 години.

Тя е участвала във Втората национална академия по проверка на данните за установяване на собственост и свързаност между сайтове, фото и видео проверка на географските данни и проверка на фактите в социалните мрежи, организирано от Factcheck.bg, съвместно с представители на американския институт за медийни изследвания “Пойнтер”.

Мирослава Петърчева е специализирала детска агресия във ВТУ. Има различни специализации в сферата на психологията: Weiterbilddung in Klinischer Gestalttherapie, Positive coaching – Deutsche Gesellschaft fur Positive Psychologie/, Aussbildung zur Kinder-Jugend-und Familienberaterin в немски сертификационен институт. Изкарала е 6 месечен курс по клинична психология, която включва психоаналитична психология и психопатология, клинична невропсихология, психиатрия, психологическо изследване на възрастния, детето и юношата и психотерапия към Академия.бг.

Мирослава е коуч тренер Емоционална интелигентност – Emotional Intelligence Life Coach Certification (Accredited) и Арт коуч мандали и дневници – Therapeutic Art Life Coach Certification (Accredited).

Тя е привърженик на здравословния начин на живот  и има собствен онлайн магазин за зеолит: www.zeolit-c.com.

Участвала е в различни международни проекти, програми и конкурси с различна тематична насоченост, в някои с отлично представяне, награди и сертификати. Джуниър Ачийвмънт й предоставя възможността  през 2018 година да създаде собствена учебната компания за здравословно хранене „50/30/20“, с която стига на финала. Нейната компания е отличена със специален приз. От 2019 година е Старши посланик в Програмата за училища посланици на ЕС и посещава семинар в Европарламента в Брюксел.

Занимава се с активна доброволческа дейност и поддържавръзки с различни институции в тази насока. Работи и по програмата “Научи се да даряваш”.

Съавтор е на книгата „Доброчудеса: Илюзия и реалност“ ,заедно с Донка Николова, и е гл. редактор на труда “Либертарианството: Класически и съвременни есета от Лао Дзъ до Милтън Фридман“ на Д.Боаз, изд. „Абагар“.

В свободното си време се занимава с приложни изкуства и мечтае един ден да открие изложба.

През годините Мирослава се развива като  фрийлансър с отлична репутация: творческо писане, редактор, копирайтър, СЕО оптимизация, изграждане на категории и описания на сайтове. За нея писането не е самотно занимание, защото се запознава с различни хора. Така и попада в света на кулинарните предизвикателства на Шеф и Гастро. Изненадите продължават….


Facebook


Instagram


Linkedin

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни