Skip links

Николай Кръстев

Пътеводител в света на гастрономията

Автобиография

Николай Кръстев е родом от Лом и през 2006 година завършва своето висше образование в Университет по хранителни технологии, гр. Пловдив.

Започва да работи по основната си специалност, инженер-технолог по алкохолни и безалкохолни напитки в различни фирми. По този начин непрекъснато усъвършенства своя професионален опит. От 2006 до 2015 година е енолог на Винарско имение Санта Сара АД в с. Горица, община Поморие. 

От 2015 до момента работи като енолог на Винарска изба Царев Брод в едноименното село в община Шумен.

2016 година става член на Регионална дегустационна комисия – Черноморска, гр. Варна към Националната лозаро-винарска камара. Същата година започва като съдружник във ВиноСтудио ООД. Това е фирма, занимаваща се с консултантски услуги в областта на лозарството и винарството, проектирането и обзавеждането на изби. Ето най-интересните проекти, в които инж. Николай Кръстев се  е включвал: Винарска изба Манастира, семеен проект Еолис Естейт, Винарска изба Глушник/ Шато Авли, Винарска изба Хараламбиеви и Винарска изба Вида.

Той е бил четири пъти номиниран за енолог на годината от Съюза на енолозите в България.

Николай Кръстев от 2020 година е учредител на БАВП и член на Управителния съвет. Ръководител е и на работна група сектор „Образование“.

Любимият му израз е: „Обичам да правя Българско Вино!“

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни