Skip links

Светлин Мирчев

Пътеводител в света на гастрономията

Автобиография

Светлин Мирчев може да се похвали с богата биография – той учи, работи и живее в различни периоди от живота си на 2 континента – в границите на шест държави. Кариерата му стартира преди много години в сферата на икономиката и финансите. За дълъг период от време професионално е свързан с Mergers and Acquisitions, а след това с Asset Management, Wealth Management и др. 

С течение на времето и промяната на пазарните регулации в Европа, той се преориентира към другата си страст – алкохоли и вина.

Създава собствен семеен бизнес, който съумява успешно да развие – RakiaSHOP. Наистина става дума за нещо уникално само по себе си, защото Светлин Мирчев промотира и налага ракията не само на местния, а и на световните пазари чрез множество дейности.

Междувременно, заедно със свой партньор, създава и ПроЕкс Уайн. Това е професионално работеща експортна компания, която предлага цялостни експортни решения за експорт на вино и алкохол от Балканите към останалия свят.

В момента Светлин Мирчев е собственик и управляващ партньор в RakiaSHOP. Специалист е в блендирането на спиртни напитки и вина, вносител, дистрибутор, износител и консултант. Председател е на панел на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles и се включва като съдия в различни световни и местни алкохолни състезания. 

За себе си казва, че е любител на високоестерните алкохоли, което доказва, че когато хобито се превърне в бизнес, то успехите не закъсняват. Наистина на сайта https://rakiashop.eu/ Светлин предлага бутикова, селектирана и 100% природна ракия, като основната му цел е да утвърди ракията като качествено и широко разпознаемо питие в световен мащаб.

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни