Skip links

Светослав Петров

Пътеводител в света на гастрономията

Светослав Петров

Автобиография

Светослав Петров e млад и проспериращ готвач от Добрич. Там завършва Гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ със специалност „Готвач“. Професията го грабва още от детските му години. Примери за него са майка му и бабите. С тях прави първите си стъпки  в кухнята, но истинската искра пламва в него, когато кара стажа си в курортен комплекс „Албена“.  

Амбициозното момче  продължава образованието си в HRC Culinary Academy. Това е престижно  кулинарно училище в Източна Европа, което предлага 2-годишна програма по кулинарни изкуства и 3-семестриална програма по F&B Management, разработена от образователни и индустриални лидери. Програмите се преподават изцяло на английски език от международни Chef инструктори.

Светослав Петров, благодарение на своето старание и резултатите по време на своето обучение, успява да стажува в ЮАР по време на ФИФА 2010. Професионалната му кариера продължава в САЩ във веригата хотели Marriott, където натрупва богат опит, работейки с бивш възпитаник от Le Cordon Bleu в Париж. Там разучава и заимства различни техники и трикове, които не се преподават в никое кулинарно училище. Светослав се посвещава на професията готвач, защото в нея винаги човек може да научи нещо ново без да изпита скука.

Като млад и амбициозен готвач продължава да се развива, да пътува, да опитва нови вкусове и съставки. Пристрастява се към това и работи последователно в най-добрите хотели и ресторанти в Англия, Испания и Норвегия. Така трупа безценен опит и нови знания.

В рамките на 6 години експериментира, пътувайки, като опознава и практикува професията готвач до съвършенство. Но се завръща в родината си, защото помни и обича вкуса от детството си на свежи зеленчуци, плодове и месо. Продължава да развива своята професионална кариера в България: в  момента е главен готвач в Kampai Restaurant в курорта „Св. св. Константин и Елена.

Светослав е тук, но не спира да мечтае за нови пътешествия и кулинарни предизвикателства. Смята, че има още много да учи и да се развива в кулинарното изкуство. 

Мотото му в живота и в професията е: „ Няма начин, да няма начин!“

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни