Skip links

Станислав Котев

Пътеводител в света на гастрономията

Автобиография

Казвам се Станислав Котев. Роден съм 1980 година. Средното си образование завърших в София през 1997 година в Техикум по хранене и хотелиерство,  сега Професионална гимназия по туризъм със специалностГотвач и сервитьор. Започнах кариерата си в столични ресторанти, в които придобих основни умения в кухнята. 

Реално винаги съм се стремял храната да бъде все по-добре приготвена и с качествени продукти.

Така през 2002 година вече бях в кухнята на хотел „Хилтън София“, където попаднах на страхотен екип от професионалисти, които истински обичаха това, което правеха. Всички с удоволствие откривахме нови и интересни продукти и техники в готвенето. През 2007 година приключи кариерата ми там като Sous Chef  и продължих в ресторант “Нино като главен готвач, който през 2008 година спечели награда за ,,Дебют“(най добър новооткрит ресторант) в България на списание Бакхус 

След което започнах работа като личен готвач и готвач на професионални спортисти. 

А през 2011 година получих предложение от ресторанти Хепи и „Капитан Кук“, на които за 2 години бях технолог, като се занимавах с изготвянето, внедряването и подбор на различни рецепти, продукти, техники и технологии. А в същото време, за мен беше интересно да разбера как в България успешно може да се реализира верига заведения за хранене.  

През 2013 години започнах работа като технолог към BTDSBalkan Tourist Development Services. 

Тази верига хотели  включват: „Интернационал – Златни Пясъци, Гранд Хотел Варна и Рила“ – Боровец, където за известен период от време бях и General Manager – CEO 

В момента работя като технолог във верига ресторанти “Виктория“.

Тя разполага с фабрика за месопреработка и 10 ресторанта в София, Пловдив, Банско и Боровец. През цялата си кариера съм пътувал в Европа и света, посещавайки ресторанти, хотели, като съм участвал в различни изложения и семинари, за да бъда в крак с новостите и постиженията в хотелския и ресторантьорски бизнес. 

Динамичната работа ми даде широк поглед в сферата на този бизнес и по тази причина с брат си организирахме платформата Chef and Gastro – сайт на братята Георги и Станислав Котев, които са си поставили значими цели в бранша.

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни