Skip links

„Винпром“ АД, Велико Търново – класиката

Loading

Представяме ви поредния български производител, който предлага широка гама продукти с доказано качество – „Винпром“ АД, Велико Търново.

„Винпром“ АД, Велико Търново предлага на пазара:

  • различни видове оцет,
  • високоалкохолни напитки,
  • ликьори „Букет“,
  • бар сиропи  „Букет“.

Нека се върнем в годините назад и проследим историята на „Винпром“ АД, Велико Търново.

Той е създаден през 1947 г. Това предприятие е ръководело и контролирало производствените складове в Драгижево, Самоводене, Килифарево, Ресен, Дичин, Русаля, Полски Тръмбеш.

Първата серизна крачка е направена през 1968 година. Производствената база става по-голяма, а от1973 г. вече работи и  нов цех за подсладени напитки. Една година по-късно вече има и цех за и цех за високоалкохолни напитки.

1987 година се оказва обаче преломна. Открит е цех за производство на оцет. Оттогава до наши дни марката “Винпром“, Велико Търново се налага на българския пазар. Оцетът, който предлага, е с високо качество и това превръща предприятието в най-големият производител в страната на винен и ябълков оцет. След демократичните промени чак през 1997 година се преобразува предприятието в акционерно дружество.

Мисия и визия.

Следвайки традициите в 21-век мисията на „Винпром“ АД, Велико Търново е да ги съхрани  в производството на натурален винен и ябълков оцет. Визията е центрирана в достигане на нови производствени мощности и пазари като се използва съвременна техника и иновации в процеса на производство на разнообразни артикули.

Продуктите на акционерното дружество определено са с високо качество и c чудесен дизайн.

  • Оцет: натурален винен, балсамов, салатен и ябълков, който е няколко вида:ябълков оцет с мед, нефилтриран  ябълков оцет. Всички видове оцет са несравнимо добри, те се изработват с утвърдена технология за производство. В тях има 6% оцетна киселина, получена при оцетно-кисела ферментация на вина от грозде и/или ябълка по оригинална дълбочинна технология. Това гарантира съхранението на всички минерални и биологични компоненти. За всеки вид оцет се слагат специално подбрани съставки като натурален пчелен мед, ябълки и грозде.
  • Високоалкохолни напитки – мастика „Старопрестолна“, мента „Старопрестолна“, джин „Старопрестолен“, водка „ШОК“ Класик и Специал, водка „ШОК“ Rеd и Blue, ракия „Старопрестолна“. Това са търсени напитки у нас и в чужбина, защото съдържат висококачествен спирт, омекотена вода, пчелен мед. Натуралният пчелен мед и лактозата придават на водката ни уникален вкус и копринена мекота. И серията високоалкохолни напитки “Старопрестолна“ следва качеството и традициите вече 75 години.
  • Ликьори „Букет“ – Кафе, Кокос, Шоколад, Роза, Пъпеш, Праскова, Череша, Вишна, Касис, Виолет, Мента, Бадем, Банан, Портокал, Лимон, Какао. Българските ликьори на „Винпром“ АД, Велико Търново са уникално свежи, различни и бихме казали, вдъхновяващи. Те са съчетание от разнообразие от плодови вкусове и етерични масла. Тяхната основа е от висококачествен етилов алкохол и се допълва с различни съставки. Става дума за аромати на ядки, шоколад, горски теменужки, лимон, свежа мента, роза и други. Те са идеални за приготвянето на коктейли с интензивен аромат и отличен вкус.
  • Бар сиропи „Букет“ – Лайм, Гренадин, Кокос, Ягода, Зелена мента, Ванилия, Мохито. Сиропите също са търсени най-вече заради отличните си вкусови характеристики и доказано качество за приготвяне на коктейли, мелби и други продукти.

Контакти:

„Винпром“ АД, Велико Търново, Индустриална зона, кв. „Дълга Лъка“, ул. „Втора“ №1

Сайт –  www.vinprom-vt.com

Фейсбук  страница- www.facebook.com/vinpromad

 

5/5 (2)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни