Skip links
Технологично оборудване в ресторанта

Оборудване в ресторанта: ново или „втора употреба“

Loading

Оборудване в ресторанта – какво да изберете – ново или „втора употреба“?

Собствениците на ресторанти винаги търсят нови начини за спестяване на разходи. Ето една възможност за спестяване на пари: закупуване на използвано оборудване вместо ново. Въпреки че това може да изглежда като лесен избор, реалността е друга. Използваното професионално оборудване всъщност може да не е по-добрата сделка в дългосрочен план. Защо? Защото имате по-ниски първоначални разходи в ресторанта спрямо по-високи разходи за ремонт и подмяна в бъдеще. Прочетете шестте предимства от закупуването на ново оборудване за ресторанти.

1. ПО-МАЛКО ПОДДРЪЖКА

Цялото кухненско професионално оборудване изисква рутинна грижа и поддръжка. Едно ново оборудване не се износва толкова бързо. То изисква по-малко поддръжка от „втора употреба“ оборудване в ресторанта. Това означава по-малко разходи и по-качествена храна.

Освен това, резервните части за по-старо кухненско оборудване може да не са лесни за намиране. Следователно може не само да са по-скъпи, но и да доведат до неочаквани престои.

2. ПО-ДОБРА ЕФЕКТИВНОСТ И НАДЕЖДНОСТ

Въпреки че може да имате късмет при покупка на „втора употреба“ оборудване в ресторанта, което е в отлично състояние, то има много по-голям шанс да се появят с времето някои проблеми. С новото оборудване, от друга страна, вие сте сигурни, че то ще работи с оптималните си възможности по отношение на производителността и ефективността.

3. СПЕСТЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЯ И ПАРИ

В наши дни производителите са направили напредък в ефективността във всичко – от консумацията на вода до загубата на топлина. По-вероятно е новите уреди за пара, фритюрници, конвекторни фурни и други да идват със сертификат ENERGY STAR® и да дават дългосрочните спестявания.

4. ГАРАНЦИИ НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ

Още едно нещо, което е плюс за новото оборудване – гаранциите на производителя. Това означава, че ако продуктът се повреди в рамките на гаранционния срок, вашата инвестиция ще бъде защитена.

Обратно, дори ако старото закупено оборудване за ресторант идва с гаранция, тя вероятно ще бъде изключително ограничена. Въпреки че това защитава продавача, то не прави нищо за вас като купувач.

5. КУПЕТЕ ТОВА, КОЕТО ВИ НЕОБХОДИМО

Да имаш ресторант често е кулминацията на една мечта за цял живот. Защо да се задоволявате с по-некачествен продукт, когато осъществявате тази мечта? Решeнието да закупите „втора употреба“ ресторантско оборудване означава, че може да имате всичко необходимо. Междувременно с покупка на ново оборудване можете да поръчате точно това, откоето имате нужда и ще ви върши работа.

6. ХИГИЕНА – ЗАЩО ИМА ЗНАЧЕНИЕ

втора-употреба-оборудване-в-ресторанта

Новото оборудване е по-чисто от използваното, няма спор. Но новото оборудване също ще бъде по-лесно за постоянно и дългосрочно почистване.

Изводът е много важен: закупуването на употребявано ресторантско оборудване може да означава предварителни спестявания, в дългосрочен план може да изглежда много различно. Отделянето на време за разбиране на „голямата картина“ може да помогне на собствениците на ресторанти да вземат най-информираните и изгодни решения за закупуване на оборудване.

5/5 (5)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

  1. Откриване на пицария - CHEF & GASTRO
    Permalink
  2. План на кухнята в ресторанта и обзавеждане - CHEF & GASTRO
    Permalink

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни