Skip links
Гордън Рамзи

Готвачът на знаменитости – Гордън Рамзи

Loading

Готвачът на знаменитости Гордън Рамзи е роден в Шотландия.

Той е британски ресторантьор, който е световно известен. И развива не просто отличен бизнес, а създава цяла империя. Главният готвач успешно отворя много известни ресторанти и има общо 16 звезди Мишлен. В допълнение към бизнес успеха си, Рамзи е и телевизионна знаменитост, водещ на много успешни предавания. Hell’s Kitchen, The F Word и Ramsey’s Kitchen Nightmares се радват на солидна публика във Великобритания. Междувременно американските версии на неговите предавания плюс новите постигат голям успех в САЩ. Hell’s Kitchen, Kitchen Nightmares, Master Chef, Master Chef Junior и Hotel Hell са предавания, излъчвани по американската телевизия, на Рамзи.

Младият Гордън Рамзи.

Бъдещата кулинарна звезда е родена на 8 ноември 1966.

В младостта си Рамзи е искал да стане професионален футболист. Травма разбива тези мечти и той се съсредоточава върху готвенето на 19-годишна възраст. Младежът работи много усилено, за да се изкачи по стълбите на кулинархите върхове, а след това се обединява с тъста си Крис Хътчесън, за да отвори първия си ресторант в Челси.  Ресторантът се казва “Гордън Рамзи”. Приветстван като гурме дестинация от висок клас, той в крайна сметка печели тризвезден рейтинг от Michelin.

Ресторанти, ресторанти…

Следващите няколко години се оказват вихрушка за амбициозната, енергична и темпераментна личност на Рамзи. Той отваря няколко нови ресторанта, включително Petrus и втори “Гордън Рамзи” в Лондон, и в крайна сметка Verre в Дубай.

Оттам кариерата му  избухва. Обявен за готвач на годината при Catey Awards за 2000 г. и независим ресторантьор на 2006 г., Гордън Рамзи внася ресторантьорския си бизнес в Съединените щати през 2006 г., откривайки две локации в лондонския Ню Йорк. Оттогава готвачът на знаменитости разширява обхвата си в световен мащаб, представяйки марката си в страни като Южна Африка, Австралия и Канада.

По същия начин той се налага и на малкия екран. Рамзи се превръща в телевизионна сензация със статут на знаменитост на високо ниво.

Но това не е всичко.

Заедно с работата си в телевизията и в ресторантите си, Рамзи пише над 20 книги. Различните му бизнеси са обединени в Gordon Ramsay Holdings Limited.

Рамзи се жени през 1996 г. за учителката Кайетана Елизабет Рамзи. Тя после се изявява като английска телевизионна водеща. Както и издава няколко готварски книги. Двамата имат четири деца: Меган, близнаците Холи и Джак и Матилда. През 2014 г. двойката основава фондация „Гордън и Тана Рамзи“, за да подпомогне детската болница Great Ormond Street.

Готвачът е на върха на славата си.

Рамзи притежава ресторанти по целия свят и е постигнал успех на почти всички континенти. Неговата огнена личност го движи, докато той се радва на плодовете на своя труд. Рамзи обаче е известен с това, че казва и прави някои доста ужасни неща. Ето един забавен пример!

Той никога не е бил голям фен на вегетарианците. Всъщност главният готвач успява да подмами вегетарианците да ядат ястия, които по някакъв начин е смесил с месен продукт. Така той се опитва да им покаже прекрасния вкус на месото.

 

Снимка:kansascity.com

 

 

 

5/5 (4)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

  1. Главен готвач – специфика в работата му - CHEF & GASTRO
    Permalink

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни