Skip links
Лого на ресторант

Лого на ресторант

Loading

Лого на ресторант – провокативна тема, която може би ви интересува…

Защо ресторантът, кафенето или пицарията се нуждаят от фирмената идентичност?

Какво представлява тя?

Списъкът с основните елементи на фирмената идентичност е представен от името на институцията, логото, интериорния дизайн, слогана и униформата на персонала. Като цяло, точно тя прави компанията солидна и подобрява нейния имидж.

Лого на ресторант – особености.

Логото е фокусирано върху визуалното предаване на имиджа на ресторанта, кафенето или бара към потенциалните клиенти. И, разбира се, това изображение е свързано с обекта. За да се създаде фирмено лого, трябва да се подходи много внимателно. Необходимо е да се гарантира, че образът на институцията в очите на клиентите е точно копие на това, което вижда собственикът. Тази цел може да бъде постигната чрез проучване на пазара.

Цвят, шрифт, проект на хартия и цифров носител – това са задължителни елементи. Като цяло е невъзможно да се започне пълноценна рекламна кампания без лого. То играе важна роля в създаването на рекламна политика за бизнеса. Ето защо е по-добре да се повери създаването на лого на професионален дизайнер, който бързо, ефективно и правилно ще реши този проблем.

Как помага логото за работата на заведението за хранене?

Висококачественото лого е от съществено значение за всеки ресторант, кафене, бар, пицария, тъй като позволява на заведението да стане известно. В същото време запомняемостта на образа, който символизира заведението за хранене, играе важна роля за постигането на целта. Тъй като стандартният обект на ресторантьорството е мястото за консумация на храни и напитки, логото трябва да се асоциира с неща, съпътстващи апетита.

Това обаче изобщо не означава, че на логото трябва да присъстват само зеленчуци и плодове. Такава картина би била подходяща за пазар, но не и за ресторант. Ето защо няма да е излишно да поръчате дизайн на лого от дизайнерско студио или рекламна агенция. В резултат на това фирмената идентичност – самото лого – ще присъства на визитни картички, менюта, карти за отстъпки, униформи на персонала и т.н.

В същото време е важно целевата аудитория правилно да възприема образа на ресторанта, предаван от логото. Определено то трябва да отразява темата и стила на заведението за хранене. Въпреки високата сложност на създаването, готовото лого за ресторант трябва да бъде лесно за запомняне и възможно най-изчистено като визия и да е оригинално.

Запомнящото се лого се отличава с уникалност, яснота, яркост и правилно подбрани цветове, носещи специална психологическа характеристика.

Така че, ако планирате да отворите ресторант или друг тип заведение за хранене, погрижете се предварително за неговата фирмена идентичност.

5/5 (3)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни