Skip links
Онлайн реклама на ресторант

Онлайн реклама на ресторант при Ковид-19

Loading

Онлайн реклама на ресторант по време на Ковид-19 – нещо особено важно за всеки ресторантьор.

Времената при Комид-19 принуждават офлайн фирмите да променят обичайното си работно време и активно да увеличават онлайн продажбите. В повечето страни от март 2020 г. заради Ковид-19 са въведени ограничения върху работата на кафенета, ресторанти и други заведения за обществено хранене. Физическите посещения в ресторантите са ограничени, клиентите преминават активно към онлайн поръчки. По тази причина и търсенето на услуги за доставка на храна е нараснало значително. В резултат, на което заведенията преминаха към доставка на ястия за вкъщи, за да не затварят напълно.

Някои ресторанти вече бяха подготвени за провеждането на онлайн реклама и обърнаха внимание на онлайн маркетинга преди кризата с Ковид-19. Но това не важи за всички. Други се наложи да се спасяват в движение. Тази статия е за тези, които искат бързо да преработят своите маркетингови и онлайн реклами за доставка, използвайки наличните инструменти, за да увеличат своя оборат и в крайна сметка да оцелеят.

Как да рекламирате ресторанта си в интернет?

Важно е заведенията за хранене да разберат, че сега не си струва да спират маркетинговата кампания на ресторанта, колкото и да е труден периода финансово. Трябва да се реорганизира работата, за да се започне с поръчки в сегашните условия. Ако преди сте имали активна реклама в интернет, за да привлечете посетители в ресторанта, сега тя трябва да бъде адаптирана към настоящите реалности на доставките, тоест:

  • да подобрите услугата
  • да повишите осведомеността за марката.

Ако не сте провеждали онлайн реклама на ресторант, сега е време да я използвате.

Важно: Ако не сте използвали онлайн реклама за ресторант преди, не очаквайте невероятни резултати. Разбира се, поръчките веднага няма да започнат да растат, но с правилния подход можете да се съсредоточите върху оптималните показатели за съотношението стойност на поръчката / брой поръчки след 2-3 месеца. Това е, ако сте нов играч в рекламата и потребителите все още не ви познават.

Преди да започнете да стартирате рекламни кампании – обмислите стратегия. Но първо си проверете сайта за грешки.А ако нямате такъв – сега ви е нужен повече от всякога.

Преди да рекламирате ресторанта си в Интернет, тествайте сайта си за:

  • правилна работа на кошницата,
  • точното формиране на цената,
  • графиките, текста и снимките.

И преди активното стартиране на реклама в Гугъл, „загрейте“ аудиторията с рекламни банери, за да опознаете целевата аудитория и да формирате лоялно отношение.

5/5 (1)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

  1. Реклама и нейната роля - CHEF & GASTRO
    Permalink

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни