Skip links
ресторантско оборудване

Употребявано ресторантско оборудване

Loading

Независимо дали ви трябва оборудване за ново ресторантско пространство, дали обновявате сегашния си ресторант или го затваряте  може да се наложи да закупите или продадете употребявано ресторантско оборудване.

Преди да решите да закупите маркови нови уреди или просто да изхвърлите съществуващите, помислете за покупка или продажба на ресторантско използвано оборудване. Можете да спечелите добри пари, ако го продадете.

Ползи от покупка на “втора ръка” оборудване за ресторант.

Ето какви са ползите, ако решите да го закупите:
  • Спестете пари: С използваното ресторантско оборудване не е нужно да давате пари за уред на пълна цена,
  • Освобождавате място в бюджета: Докато спестявате пари, можете да харчите пари. Помислете да използвате спестяванията си за маркетинг или обучение на персонала.
  • Помагате на околната среда: Купувайки използвано вместо чисто ново оборудване за ресторанти, вие спестявате артикул за сметището.  Това има положителното въздействие върху планетата.

Има ли доводи “Против” закупуването на такова оборудване?

Разбира се, че има и други доводи. Ето какви са:
  • По-малък избор: С ново оборудване имате на разположение всяка опция и модел, но с употребявано ресторантско оборудване очевидно ще имате по-ограничени опции.
  • Има по-лош вид оборудването “втора ръка”: Някои готвачи и собственици на ресторанти мечтаят за блестяща професионална кухня с уреди, които изглеждат страхотно заедно. Когато купувате употребявано ресторантско оборудване, със сигурност може не само външно да не е добре, но и да покаже след време дефекти.

Къде се продава/ закупува?

Искате ли да продадете/ закупите употребяваното ресторантско оборудване? Започнете, като направите списък с всичко, което продавате/ търсите. Използвайте този удобен списък с оборудване, за да разработите своя личен контролен списък.

След като разберете какво искате, определете как и къде искате да продавате/ търсите оборудването. Ето няколко места, където можете да извършите търсенето си:

  • Facebook може да бъде чудесно място за продажба/ закупуване на “втора ръка” ресторантско оборудване. Като глобално приложение за социални медии, можете да предложите/ намерите нужните уреди и инвентар. Може да потърсите групи за управление на ресторанти, местни групи за ресторантьорство или да разгледате групата, предназначена за закупуване и продажба на употребявано ресторантско оборудване.
  • Можете да разгледате секцията за продажба в OLX – там може както да предложите своите продукти, така и да намерите,тези, които ви трябват за кухнята.
  • Обява в онлайн медии и физически печатни издания. Вестникът може да изглежда остарял, но публикуването на обява в него може да бъде чудесен начин да достигнете до местната общност и да продадете или закупите използвано оборудване за ресторант. Онлайн изданията също вършат чудесна работа, но трябват да бъдат внимателно подбрани.
5/5 (3)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни