Skip links
Ресторант „Жул Верн“ в Айфеловата кула

Ресторант „Жул Верн“ в Айфеловата кула

Loading

Представяме ви ресторант „Жул Верн“  (Restaurant le Jules Verne), който е разположен в Айфеловата кула в Париж, Франция.

Ресторант „Жул Верн“ е уникален и се слави с най-добрата гледка към Париж. Всеки турист в Париж се опитва да опознае забележителностите му възможно най-добре. Но освен паркове, музеи и архитектурни шедьоври, има и уникална френска кухня, която е несравнима. Една от основните атракции в града на любовта несъмнено е Айфеловата кула, където се намира един специален ресторант, който се обслужва от отделен асансьор.

Адрес: Tour Eiffel, Avenue Gustave Eiffel, 75007 Paris, Франция

Телефон: +33 1 45 55 61 44

Работно време: от 12.15 до 14.00, от 19.30 до 21.30

Официален сайт: www.lejulesverne-paris.com

Метростанция: Bir-Hakeim, Trocadero, Ecole-Militaire

Restaurant le Jules Verne е разположен на второ ниво, на височина от 125 метра в Айфеловата кула. Името му Жул Верн е в чест на великия френски писател-фантаст. Ресторантът е с една звезда Мишлен, така че трябва да се направи резервация за посещение предварително, поне 3 месеца по-рано. Всъщност в Айфеловата кула има още един ресторант 58 Tour Eiffel, но „Жул Верн“ го превъзхожда. 

Какво впечатлява вътре?

От него се открива зашеметяваща панорамна гледка към френската столица. Елегантната зала посреща гости вече повече от 20 години. Не толкова отдавна е направен генерален ремонт на интериора. Дизайнерите Патрик Хуан и Ерве Дескот са работили по интериора, довеждайки идеята до съвършенство.

Светли цветове и лекота във всеки детайл – това са приоритетите. Говорейки за лекота, тя трябва да се разбира буквално – като едно от техническите изисквания. За да не се повреди Айфеловата кула, е изчислено точното тегло на всеки елемент.

Стените на ресторанта са направени от трайно, но свръх леко стъкло, което има ефект на естествено осветление. Благодарение на това дори мрачният есенен ден оставя усещане за празник. В Jules Verne в Париж се използва известният порцелан Sevres за сервиране на храна

Restaurant le Jules Verne в Париж – меню, цени, услуги.

Ресторантът се е управлявал доста време от Ален Дюкас, известен ресторантьор, отличен със 21 звезди Мишлен. Дюкас е събрал екип от първокласни готвачи, който следвали една цел – да направят незабравимо посещението в него. И според отзивите от посетителите, последният наследник на Дюкас, шеф Фредерик Антон, продължава традицията много добре, направо отлично.

Кухнята на ресторанта е базирана на класически френски ястия.

Тя се характеризира със специална селекция от сосове и перфектна хармония на всяко ястие с вино. Винената листа съдържа над 400 артикула, представящи всички известни френски и много световни винарски региони.

Тук се използват само висококачествени продукти. Подготвителни операции, като белене на зеленчуци или рязане на месо, се извършват в близка кухня, а полуготовите заготовки се доставят в кухнята на ресторанта.

Посетителите могат да проследят по-нататъшната мистерия на приготвянето на кулинарни шедьоври лично, тъй като кухнята е отделена от залата с прозрачна преграда. Готвачите на ресторанта са истински виртуози, за които елегантността на готвенето е предпоставка за изискания му вкус. Пълното меню може да разгледате ТУК!

Предвид нивото на ресторанта, цените са приятно изненадващи.

  • Така през делничните дни тристепенно меню за обяд, но без вино, струва средно 80 €. А вечеря с вино през уикенда ще е 250 €.
  • Цената на дегустационен комплект – асортимент от най-известните ястия и вино е 310 евро.

Ресторантът „Жул Верн“ в Париж е култова забележителност.

Сред неговите посетители са известни политици и спортисти, големи бизнесмени и звезди от шоубизнеса. Птичият поглед към града на любовта и висшата френска кухня са в основата на популярността му. Интериорът и античните мебели на ресторанта радват окото на всеки посетител. Отличното обслужване, услужливите сервитьори, страхотната музика – всичко това създава атмосфера на домашна топлина и уют. Или просто тук има нещо, което оставя незабравим спомен за цял живот.

Снимка: classicdriver.com

5/5 (2)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

  1. Ален Дюкас - защо е с 21 звезди Мишлен? - Chef and Gastro
    Permalink

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни