Skip links
Филип Дюк - ТОП готвач в империята Дюкас

Филип Дюк – готвач в империята Дюкас

Loading

Филип Дюк или как се става готвач в ресторант на Ален Дюкас!

Представяме ви Филип Дюк (Philippe Duc) – главен готвач в ресторант SPOON на Ален Дюкас в Хонконг.
Знаете ли, че той започва възходяшата си кулинарна кариера в Alain Ducasse Enterprise, където работи в различни ресторанти със звезда от Мишлен, като в крайна сметка управлява SPOON Alain Ducasse в InterContinental Hong Kong?

Ето и пътя към сцената на световната кулинария на Филип Дюк!

Той е изненадан, когато хората го питат кога точно е решил да стане готвач?  “В крайна сметка, всъщност, тази професия избра мен, а не аз нея”, отбелязва Филип, който днес е вече известен в целия свят. Майка на Филип днес е много щастлива от кариерата му на готвач. Тя, разбира се, се опитала да го насочи по пътя на архитекта. Но съдбата решава друго.
Труден и трънлив е пътят към върха на младия Филип.  Но, без преувеличение, такова е истинското училище на живота. След като завършва колеж в Ла Рошел, младежът отива да усъвършенства сладкарските си умения в Реймс под зоркия поглед на Винсент Дале.  Шоколатиер и майстор на карамела – това гласи накрая сертификатът от обучението. Зад тези формулировки се крие цял магически свят, сладък във всеки смисъл, оживяващ в ръцете и втвърдяващ се в странни модели.

Филип Дюк отбива и военната си служба.

Тя е съществена част от неговия път към висшата кулинария. Там Philippe Duc се учи на дисциплина и отговорност. Готви в официалната резиденция на министър-председателя на Франция – Hotel de Matignon. Отговорно и страшно амбициозно, нали? Това е истинска школа за него.
И веднага след това се присъединява към екипа на Alain Ducasse Enterprise и става част от семейството на ресторантьора. Той се учи от главния готвач Жан-Франсоа Пиеже, признат световен майстор на трюфелите в цял свят. Chef и невероятен човек с харизма. За Филип това е голям късмет!
И когато през 2000 г. Ален Дюкас поема ресторанта в Plaza Athenée Hotel, Филип Дюк запоюва работа там. От 1998 до 2000 г. хотелът е реновиран под ръководството на François Delahaye, който избира Alain Ducasse, за да контролира кетъринг услугите на хотела и да създаде меню за новия ресторант на хотела. A
малко по-късно през 2003 г. Филип става преподавател в Alain Ducasse Enterprise, професионално кулинарно училище в Париж.

Ресторант SPOON by Alain Ducasse в Хонконг!

След като поема поста главен готвач в ресторант SPOON в InterContinental Hong Kong, Филип Дюк  вече е със световна слава. Той следва философията на Дюкас и ползва само най-добрите продукти. Любимите му ястия са свързани с простия вкус на зеленчуците и домашното месо. И, разбира се, той обожава всички десерти. За него менюто не е пълноценно без сладкия им вкус. “Но в нашите ресторанти, ние се грижим и за здравето на нашите гости. Затова дозата на захарта в сладките ястия е изключително терапевтична”, отбелязва Philippe Duc в свое интервю.
Ако Ви е харесала тази вдъхновяваща история, споделете я с приятели в социалните мрежи с бутоните по-долу.

 

5/5 (2)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни