Skip links
Фризери

Фризери

Loading

Ресторантският бизнес изисква значителни инвестиции, включително в хладилно оборудване като фризери, хладилни шкафове и хладилници.

Съответно ресторантьорите трябва да правят всичко възможно да инсталират модерно хладилно оборудване в своите заведения за хранене. Има три основни възможности: хладилници, хладилни шкафове и фризери. Първите са от типа среднотемпературни единици, които позволяват съхранението на храната в температурен диапазон от минус 5 до плюс 5 градуса по Целзий. Фризерите за ресторант са хладилно оборудване, където температурните условия са на ниво минус 10-25 градуса С.

Фризери – какво се съхранява в тях?

Фризерите ви позволяват да съхранявате:

 • първо, различни полуфабрикати (например полуфабрикати, месо, риба и др.),
 • второ, във фризера срокът на годност на продукти като месо, риба, морски дарове, различни видове зеленчуци и плодове е значително увеличен.

В момента за  собствениците на кафенета и ресторанти се предлагат модерни, иновативни, високотехнологични фризери, които можете да закупите на достъпна цена. Замразяването на храни е добра инвестиция за съвременните ресторантьори.

Това се отплаща с времето – заведението за хранене има висока посещаемост, тъй като свежестта на храната е ключов аспект. Вкусните ястия са основното нещо във всеки ресторант независимо колко красив е интериорът вътре. Когато съхранявате и замразявате месо и други видове храни, е необходимо да се придържате към определени правила и да създадете необходимата среда като температура и влажност.  Това е важно за качеството и годността за употребата им. Студената обработка запазва вкуса и физическите качества на продукта при продължително съхранение. При ниски температури, например, в месото процесите, които влияят на развалянето на продукта, се забавят, спират или инхибират растежа на организмите. Но трябва да сте наясно, че фризерът не е в състояние да поправи вече разваленото месо.

И така, ето основните предимства на фризера за ресторанта:

 • има цена,  която се изплаща във времето,
 • наличен голям капацитет,
 • могат да се ползват сезонни продукти цялата година,
 • удължен срок за съхранение на храните,
 • полезните съставки в продуктите се запазват почти до 100 процента

Както можете да видите, финансовите инвестиции за съхранение на храни във фризери са основателни.

Как да се направи правилен избор на фризер за ресторанта?

Купуването на фризери като част от хладилното оборудване не е лесна задача поради широкия спектър от фактори и възможности, които трябва да се вземат предвид. Но когато стесните избора си, то всичко стават по-ясно. Започнете вашето проучване онлайн. Така ще добиете представа. Поискайте среща с консултант от магазина, където сте харесали устройството.

 • Търсете енергийно ефективни уреди и не купувайте „втора ръка“ фризер.
 • Професионалните фризери обикновено са обширни и големи за побиране на голям брой продукти.
 • Също толкова важно е наличието на мощен и ефективен компресор и охлаждащ механизъм, който може да поддържа подходящо охладена среда, въпреки редовното отваряне на вратите.
 • Типът механизъм на вратата също е важно съображение при избор на уред особено ако е със стъклени врати.
 • Важно е да обърнете внимание на капацитета на хладилния агрегат и да изберете подходящо място за монтаж в кухнята.
 • Определете и избройте вашите изисквания за фризера по отношение на размера и обхвата на артикулите, които искате да съхранявате.
 • Изберете реномирана марка фризер и проверете гаранцията и сервиза, за да сведете до минимум престоя в случай на повреда
 • Вашият фризер трябва да поддържа съдържанието чисто и защитено от всякакви вреди.
5/5 (3)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни