Skip links
Хладилно оборудване

Хладилно оборудване

Loading

Хладилно оборудване – защо е важно за ресторанта?

В 21-ви век всяко заведение за храненесе нуждае от качествено хладилно оборудване.

Нищо не може да бъде по-важно за един ресторант от поддържането на свежест на продуктите и консумативите. Наличните хладилни системи са един от ключовите компоненти в търговското съхранение и безопасността на храни. За да се запази свежестта на продуктите се ползва специално оборудване, в което се поддържа оптималната температура за различни видове храни. Правилният температурен режим има положителен ефект върху качеството и вкуса на продукта.

Характеристики на хладилното оборудване:

Съвременните модели хладилно оборудване се различават по размер, спецификации и капацитет. Това позволява на почти всеки предприемач или ресторантьор да избере подходящия вид такава техника. Такова оборедване трябва да е:

  • Компактно и просторно
  • Удобна конфигурация
  • Ниски температурни режими
  • Здравина и издръжливост на оборудването
  • Модерен дизайн

Само професиожналното хладилно оборудване осигурява идеален температурен режим, така че продуктите да се съхраняват възможно най-дълго време.

Най-често в заведенията за хранане се използват хладилници, фризери, хладилни ракли, шкафове и витрини. Става дума за професионална техника, която се различава значително от тази, която намира приложение в дома. Става дума за модели с големи капацитети, които за дълъг период от време съхраняват различни хранителни продукти. Препоръчва се тя да е нова, а не втора употреба, защото евентуална повреда може да доведе до големи загуби на храни.

Важна подробност е видът на помещението.

Дизайнерските характеристики на помещенията пряко влияят върху избора на хладилно оборудване.  Има хоризонтални и вертикални, затворени и отворени модели. По този начин купувачът ще може да се спре на  точно този тип оборудване, което съответства на неговите финансови възможности, интериорни характеристики и вид на заведението за хранене. Съвременните хладилни агрегати имат много функции, които са от полза не само за собствениците на ресторанти, но и за работниците и клиентите. Интелигентните хладилни системи позволяват дистанционно наблюдение и поддръжка, заедно с множество други актуализации, които носят добавена стойност на най-новите системи.

5/5 (3)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни