Skip links
Автоматизация на ресторанта

Автоматизация на ресторанта: трендове

Loading

Автоматизация на ресторанта: какви са най-новите тенденции?

Напоследък има две основни тенденции при автоматизация на ресторанта.

  • Първата е свързана с високото разпространение на обекти на самообслужване и системи за управление във веригите за бързо хранене.
  • Втората – с широкото използване на мобилни устройства, които започнаха да се използват не само като електронно меню и преносими терминали за сервитьори, но и като касови станции.

Що се отнася до използването на мобилни устройства за обслужване на гостите, всяка година те набират все по-голяма популярност сред ресторантьорите. Вече никой не се изненадва от мобилни терминали за сервитьори и електронни менюта (в много ресторанти това вече е стандарт за обслужване). Но в същото време използването на таблети като терминали за пари в брой е сравнително ново явление за пазара. Те са най-подходящи за малки ресторанти и кафенета, включително сезонни, заведения за улична храна, за които задачите за намаляване на разходите за автоматизация и спестяване на работно пространство са особено остри. Най-често таблетите са базирани на устройства с Android, което прави това решение уникално както по отношение на цената, така и като голям избор от модели устройства.

Цените – ето нещо ново.

Освен това веригите ресторанти вече имат възможността да управляват местната си ценова политика. Става дума регионалните ресторанти, които да имат правото да определят цени за определени категории храни и напитки. Всички останали въпроси, включително създаването на общо меню и маркетингови програми, както досега, се решават изцяло от централния офис.

Как ще изглеждат ресторантите през 2040 г.?

Виждаме три от най-ярките тенденции на пазара за решения за автоматизация на ресторанти.

  • Първо, това са „облачните услуги“, когато ядрото на системата и корпоративната база данни са „в облака“, а касите и бек офисът са свързани с тях чрез интернет. За обслужване на гостите като правило се използват не обемисти терминали, а малки удобни таблети.
  • Втората тенденция е свързана с максимално улесняване на процеса на управление на ресторанта и работата на персонала. Тоест, той да използва по-добре активно финансовото планиране.
  • И накрая, сега много ресторантьори се опитват да направят своя продукт лесен за интегриране с други продукти ли услуги.. Те предоставят на разработчици и на трети страни данни . Разширяването на гамата от партньорски решения е нещо важно, което би тласнало напред развитието на един ресторант.

И не на последно място…..

В заведенията за бързо хранене се търсят решения, насочени към увеличаване на трафика и създаване на комфортни условия за клиентите: зони за самообслужване, електронна система за управление на опашката, система за оценка на качеството на обслужването на клиенти и др.

5/5 (2)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни