Skip links
хаос в ресторанта

Без хаос в ресторанта по празниците

Loading

Без хаос в ресторанта по празниците – възможно ли е това?

Празниците наближават и е съвсем вероятно да се стигне до хаос в ресторанта ви…

Но не позволявайте голямото натоварване да дерайлира вашия ресторант по време на коледните и новогодишните празници. Тук става дума не само за обслужване на клиентите в салона, но и за поръчки извън ресторанта.

Приготвянето на сложни празнични ястия не е за всеки. Дори за най-квалифицираните готвачи е голяма отговорност да планират и организират празнична вечеря.

Ето 3-те основни предизвикателства, с които се сблъсквате с увеличаването на броя поръчки за дома. Посочваме и начините как с правилната технология за управление на кухнята можете да ги посрещнете. Така ще сервирате вкусна, прясна храна на всеки клиент, независимо къде се намира.

Предизвикателство №1: Опростяване на хаоса в потока на поръчките

И така, вие е нужно да предлагате на клиентите си гъвкавост при поръчките. Реално те понякога искат да ги вземат, а друг път искат да останат вкъщи и поръчаната храна и напитки да са бъдат доставени директно при тях. Отделно желаят да плащат със своите цифрови портфейли. Това включва куп променливи при поръчка за вашия персонал. Това може да предизвика грешки и отнема ценно време. Особено ако това иска ръчно въвеждане на поръчки. Изводът е, че това може да застраши удовлетвореността на клиентите ви и в крайна сметка тяхната лоялност.

Решение: Рационализирайте и опростете потока на поръчките

Можете да елиминирате потенциалните грешки, когато всички ваши канали за поръчка, включително доставчици от трети страни, са интегрирани във вашата система за продажба (POS). По този начин всяка поръчка, независимо от вида, е автоматизирана. Така поръчките се насочват към кухнята безпроблемно и се поставят на опашка на правилното им място. Интеграциите намаляват броя на ръчните вписвания, направени от вашия персонал. И така служителите могат да се съсредоточат върху вашите гости, вместо да въвеждат следващата поръчка за доставка.

Предизвикателство #2: Организиране и планиране на поръчки с различни часове за получаване

Отвъд рационализирането на поръчката и доставката на вашата храна, упоритата работа по приготвянето й навреме по начин, който отговаря на вас и стандартите на вашите клиенти, представлява съвсем ново предизвикателство. Докато цифровите поръчки идват извън вашия ресторант с различни времена за получаване или доставка, управлението на трафика на поръчките може да бъде главоболие за вашия кухненски персонал. И последното нещо, което искате, е да сервирате на клиентите си иначе вкусните си ястия, изстинали или развалени, защото се иска твърде много време, за да стигнат до тях.

Решение: Автоматизирайте графика и времето за подготовка в кухнята

С усъвършенствана кухненска технология поръчките могат да бъдат автоматично и интелигентно планирани въз основа на времето за подготовка и времето на получаване. И всеки артикул може да бъде приготвен в правилния ред, така че всяка част от поръчката на вашия клиент се готви по едно и също време. В крайна сметка, вашият персонал може да има поръчки, подготвени и опаковани в точното време за вземане или доставка. В същото време клиентите ви могат да разчитат на прясна, вкусна храна.

Предизвикателство №3: Липса на преглед на всички входящи поръчки, което влияе на капацитета на кухнята

Когато поръчките се правят само в ресторанта, е много по-лесно да наблюдавате дейността в салона и кухнята, Така ще прецените дали имате персонал, за да посрещнете търсенето. Но добавянето на поръчки извън ресторанта прави по-трудно да се предвиди или да се „вижда“ как точно се изпълняват изискванията за поръчки и обслужването на клиенти. Реално се стига до хаос в ресторанта и това може да има лоши последици.

Решение: Получете изглед в реално време за капацитета на кухнята, за да можете да взимате решения по време на повече поръчки.

Усъвършенстваната кухненска технология може да ви помогне да получите по-добра видимост в ритъма на вашите операции. Получаването на данни в реално време за ефективността на вашата кухня е от съществено значение за правилното осигуряване на персонал в кухнята ви и за поддържане на заготовките. Освен това точната технология може да ви помогне да предвидите по-добре най-натоварените си дни, така че можете да започнете да подготвяте най-поръчваните ястия от по-рано, за да отговорите на желанията на клиентите си.

И така – кой казва, че има хаос в ресторанта?

4.88/5 (8)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни