Skip links
Бранд на кафене

Бранд на кафене

Loading

Как се изгражда бранд на кафене?

В ресторантьорския маркетинг трябва да мислите за начини да продадете марката си, а не само храната си. Когато брандирате кафене, има за какво да мислите – там има много конкуренция. Чрез изграждането на бранд за кафене, която е запомняща се и остава верна на вашите ценности като собственик на бизнес, можете да развиете да привлечете нови клиенти.
За да направите впечатление с брандирането на вашето кафене, трябва да се научите как да проектирате своята мисия, визия и изображение. Кафенетата разчитат на местни любими и регионални ястия, така че вие ​​трябва да имате разбиране за околния пазар. Както и да вземете предвид отзивите на клиентите.

Малко факти за кафенето.

Кафенетата днес са уютни и носят аромат на кафе… Забавен факт: концепцията за кафенето за първи път се появява през 17-ти век в Европа като удобно място за социални събирания с по-ниски цени. Днес кафенетата продължават традицията да предоставят храна и напитки на клиенти, които идват за обяд, да учат, да се срещнат с приятели и др. Оказва се, че с правилната марка, мисия и опит всеки може да привлече клиенти и да създаде ново местно любимо кафене.
Разработването на бранд за кафене изисква собствениците да определят точно какво прави бизнеса им толкова специален. По същество така личният бранд ще изрази изживяването на вашите клиенти.

Мисия на кафенето.

В момента, в който клиент мине през вратата на заведението ви или превърти профила му в Instagram, вашата марка трябва да бъде достатъчно запомняща се, така че клиентите да не искат да отидат никъде другаде. За да сте сигурни, че вашият привлича вниманието и говори за вашите ценности за  кафенето, създайте мисия, което разказва вашата история с едно-две изречение. След това използвайте тази мисия като основна част от вашата маркетингова стратегия в бъдеще.
За да започнете мозъчната атака на вашата мисия, ето няколко въпроса, които е добре да си зададете:
  • Каква е целта ви да отворите кафене на първо място?
  • Какъв тип клиенти се надявате да привлечете?
  • Каква атмосфера се надявате да създадете с вашата марка?
Когато изработвате своята мисия, помислете за въздействието, което се надявате да има вашето кафене върху общността.

Позициониране на бранда на кафенето на пазара.

След като имате ясно разбиране какво отличава вашето кафене от конкуренцията, е време да позиционирате марката. Тоест как тя се различава от вашите конкуренти. За да определите позицията на вашата марка, използвайте четирите P:
  • Цена— разработете своята стратегия за ценообразуване на менюто за кафене, за да определите по-точно кой е истинският ви конкурент.
  • Продукт—това включва  съдържанието на вашето меню, дизайна на менюто и темата на вашето кафене в процеса на ценообразуване.
  • Промоция – маркетинговите стратегии, които ще използвате, за да привлечете клиенти.
  • Място — къде се намира вашето кафене.

Когато определяте вашите четири P, се съсредоточете върху силните и слабите му страни н. Попитайте служителите си, вашите съседи и дори други собственици на местен бизнес за техните ппредпочитания за кафенета във вашата общност, за да потвърдите, че позиционирането на вашата марка е насочено в правилната посока.

Развийте облика и усещането на вашия бранд с лого.

И е време да се съсредоточите върху външния вид на бранда си. Визуалните му елементи трябва да съответстват на вашата мисия и целеви клиенти и глас. Важно е да създадете идеи за дизайн на лого за вашето кафене. Въпреки че е вярно, че идентичността на марката се простира отвъд вашето лого, важно е да отделите време, за да създадете привлекателно и незабравимо лого,. Така то също ще привлича и задържи клиенти.

3.33/5 (3)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни