Skip links
идеи-за-интериор-на-бар

Идеи за интериор на бар

Loading

В последните години се засилиха тенденциите да се търси уникален интериор на бар при неговото обзавеждане. И това не е случайно – гостите искат да бъдат на невероятно място, където да се забавляват.

Вашият бар е място, където хората ще се събират, празнуват и да се наслаждават на чаша питие. Когато дойде време да декорирате пространството на своя бар, вложете повече усилия и въображение. Интериорът на бара оказва толкова силно влияние върху успеха му. Най-добрият интериор на бар е този, който откроява вашата марка и визия – независимо дали е модерен салон, фънки или винтидж гмуркане. Представяме ви идеи за интериор  на бар, които ще ви вдъхновят.

Първата стъпка към декорирането на вашия бар е да вземете решение за вашата дизайнерска визия. Потопете се дълбоко в аспектите, които правят вашия бар уникален. Започнете да си задавате въпроси за каква цел ще служи вашият бар. Предназначено ли е да обслужва квартала? Или вашият бар ще бъде страхотното ново място в града на последния етаж на луксозен хотел? След като имате конкретна представа за идентичността му, време е да сътворите запомняща се дизайнерска естетика, която създава неповторимо изживяване.

Осветление в бара

Обърнете внимание на осветлението. То задава настроението – използвайте го стратегически, така че гостите ви да могат да се виждат един друг и масите си и, най-важното, да се ориентират в пространството.

Има толкова много опции, когато става въпрос за осветление. Цветните светлини могат да задават тона. Или можете да създадете фокусна точка в бара с креативно осветително тяло. Независимо от вашето осветление, не оставяйте барманите си на тъмно. Намерете начин да осветите бара, за да създадете примамлива атмосфера и практично място за работа.

Уникален декор за стена

Уникалният декор за стена може незабравимо да илюстрира характера на вашия бар. Намерете винтидж изкуство и декоративни елементи при разпродажби и търгове  за тази цел. Като алтернатива, внимателно подбрана селекция от произведения на модерното изкуство – особено от местни художници – може да помогне за издигането и дефинирането на марката.

Избор на маси, столове и табуретки

Мебелите са мощен двигател на изживяването на гостите в бара. Приоритет трябва да бъде намирането на добри, стилни и здрави маси, които ще отговарят на външния вид на останалата част от пространството.

Запомнете, че ярките цветове на столовете и табуретките ги правят лесни за намиране в слабо осветено пространство.

Проектирайте уникален плот за бар

Плотът на бара не трябва да бъде просто дърво или мрамор – можете да използвате произволен брой креативни материали, за да разработите плот за бар, който се превръща в централна дизайнерска характеристика на вашето пространство. Облицовките от епоксидна смола могат да се комбинират с всеки цвят и да придадат лъскав отблясък на бар плота. Или можете да направите своя плот отдолу като голяма витрина със сувенири, която да се връзва в темата на вашия на заведението.

Покажете своите напитки

Една емблематична характеристика на бара са бутилките с алкохол Създайте добре осветена зона, за да привлечете клиентите към впечатляващата гама от спиртни напитки, вина и бири във вашия бар. Коктейл бар със стена от редки, вносни спиртни напитки, със сигурност, ще грабне погледите на посетителите.

Вижте ТУК какви са особеностите на лоби бара.

Уютни сепарета

Въпреки че може да изглежда интуитивно да държите пространството на бара си отворено, за да могат гостите да се движат, някои хора предпочитат по-интимна обстановка. сепаретата могат да добавят усещане за уединение като правят бара ви по-привлекателен за групи хора, които се надяват да се почерпят заедно.

Билярд и игри

Хората обичат да се забавляват. Добавянето на маси за билярд, дъски за дартс, аркадни игри или други добавя забавен щрих към всеки бар. Вградете игри в интериора на заведението си. Просто създайте специално пространство за игри с достатъчно осветление и пространство за участие на играчите.

Вместо заключение

Използвайки детайли от стратегическия дизайн, можете да оформите уникална визия на бара, като същевременно зарадвате гостите си с невероятна атмосфера. Този подход със сигурност ще направи вашия бар изключително посещаван.

Все още няма оценки.

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни