Skip links
Коледа ресторант

Коледа идва ….

Loading

Коледа идва с бързи крачки…. нека я посрещнем подобаващо.

Коледа…колко вълшебно звучи…

Нека започнем с пет бързи съвета за всички собственици на ресторанти. Определено ще ви бъдат полезни, за да организирате заведението по най-добрия начин за своите гости.

Тези пет съвети, разбира се, важат не са само за Коледа, но и за всички зимни празнични дни.

  1. Намалете менюто си

Избягвайте прекалено голямото меню в напрегнатите празнични дни. Забравете за тези ястия, които са особено трудоемки за производство. Предложете на вашите класики или просто специално меню, което можете да приготвите оптимално бързо и качествено. Във всеки случай свалете напрежението от кухнята и обслужването. Ако е необходимо, намалете виненото или коктейлното меню.

  1. Оптимизирайте вашата POS система

Например, създайте нова страница с цялата коледна оферта. По този начин не е нужно да прескачате напред-назад между многото категории при поръчка.

  1. Използвайте персонал, който се грижи единствено за хигиената като цяло в кухнята и салона

Всички знаем проблемите с квалифицирания персонал. В стресови дни вие като управител или собственик просто се включете активно в работата на екипа. Нали все пак това е вашият бизнес! Ако не може да наемете 1 или 2 човека допълнителен персонал, който да зарежда масите за нови гости, да отсервира, да се грижи за дезинфекцията, за полирането на чашите и т.н. Това премахва огромния стрес от постоянния ви персонал.

  1. Дайте коледен бонус на служителите си

В празничните дни имате нужда както от най-добрите си служители, така и от тяхното позитивно настроение. Зарадвайте ги с коледен бонус.

  1. Наемете най-добрите временни служители

Осигурете си най-добрата временна помощ  като персонал – преди да бъде нает другаде. Платете по-висока часова ставка от обикновено и всички ще се радват да работят за вас в най-важните дни.

И накрая….Знаете ли за правилото 80/20?

80% от оборота се прави в 20% от работното време. Това, разбира се, включват и Коледа, и Нова година. Така че става дума за оптимизиране на продажбите в този кратък период от време. Използвайте по-добре това време и продавайте колкото е възможно повече.

 

5/5 (2)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни