Skip links
лоби бар

Лоби бар: особености

Loading

Лоби бар: защо е идеално място за среща в уютна атмосфера на чаша кафе или едно малко?

Хората, които често трябва да отсядат в хотели, вероятно са запознати с фразата „лоби бар“. Но чоеек, който наема хотелска стая за първи път, чувайки това име, определено ще попита какво е лоби бар. Всъщност това е обикновен бар или ресторант, разположен на първия етаж на хотела в близост до рецепцията.

Lobby, се превежда от английски като „зала“, „коридор“. В такова място най-често си уговарят срещи или се очаква някой или нещо. Следователно менюто тук е малко по-различно от обичайния ресторант или бар. Лоби барът е заведение, в което храната не е основното. Акцентът е върху питиетата и леките закуски. Понякога чаша кафе и вкусен кроасан са достатъчни, за да мине времето чудесно, докато се изчаква някоя среща..

Вижте още: Основни проблеми в ресторантите.

За какво се използва още лоби барът?

Той може да се използва и за банкети, бизнес срещи или просто за забавление с група приятели. В такова място винаги цари уютна атмосфера, звучи лека музика и се предлага изобилие от напитки, както алкохолни, така и безалкохолни.

Всеки лоби бар гарантира 2 неща:

  • комфортна почивка
  • висококачествено обслужване

Почти всеки добър хотел има лоби бар, който е с различен капацитет, интериор, музика… За да създадете уютна и релаксираща атмосфера, лоби баровете обикновено са декорирани в топли пастелни цветове. Прозорците са панорамни, от пода до тавана, така че помещението е естествено осветено през деня.Може лоби барът да бъде изолиран от общата територия на фоайето с колони, фонтани, декоративни паравани, стайни растения. Има в повеето случаи бар плот с алкохолни напитки. Но не винаги наличието му задължително. Обслужването се извършва директно на бара, може да има и мека мебел, няколко маси и доста нестандартно осветление..

Общото при всички лоби барове е изобилието от напитки ,които се прадлагат.  Те, както и романтична атмосфера, съчетани с красив интериор предразполагат добра почивка и отлично настроение.

Оборудване, меню и обслужване.

Оборудването на лоби бара е представено от устройства като: кафемашина и кафемелачка, сокоизстисквачка, шейкър за алкохолни коктейли и миксер за мляко. Въпреки това, цялото това оборудване трябва да бъде с високо качество, за да може да работи денонощно. Реално тук кухня липсва и храната се носи от кухнята на ресторанта.

Менюто в лоби бара не е особено богато на разнообразни ястия: тук може да се поръчат сладкиши, леки салати и закуски. Предлагат се също сандвича (те също понякога се сервират топли). Големият избор от напитки, чай, кафе (от еспресо до капучино), алкохол (коктейли, вино, водка, коняк, бира, уиски) ще задоволи всеки вкус.

Между другото, цените за храна и напитки в лоби баровете са доста високи (колкото по-висок е стандартът на хотела, толкова по-скъпи са ястията). Струва си да се отбележи, че клиентите обикновено не се смущават от високите цени. Посетителите на такива заведения плащат предимно не за храна, а за двемонстрират статус, високо ниво на обслужване и приятна атмосфера.

Обобщение.

Лоби барът е бар, разположен най-често във фоайето на хотелския комплекс. Ако хотелът има лоби бар, тогава той обикновено работи денонощно. Основният му плюс е неговата многофункционална употреба.

 

 

 

4.67/5 (3)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни