Skip links
Меденки Джинджифилови курабийки

Меденки и джинджифилови курабийки

Loading

Всеки, който познава вкуса на сладките меденки, не може да го сбърка с никой друг

Но каква е връзката на джинджифиловите курабийки с меденките? Прочетете тази статия и ще научите!

Но почти едновременно с появата на хляба, хората започват да правят и меденки. В тях задължително има мед. Първото споменаване  на този сладкиш датира от 350 г. пр. н. е.

Коя е все пак тяхната родина?

Смята се, че те произхождат от Великобритания, от графство Шропшир (англ. Shropshire). Именно там започнат да пекат крехки бисквитки. Още в началото на 18-ти век меденките стават известни в цяла Европа.

Погрешно е да се смята, че за приготвянето на меденки е необходим само мед като специална добавка. В това тесто се слагат също: канела, карамфил, индийско орехче, кориандър, кардамон, джинджифил и дори бахар. Понякога към тестото се слага какао или портокалова кора.

През последните пет века са се натрупали много рецепти за тесто за меденки. Някои хора обичат по-меките меденки, други предпочитат хрупкавите, които са по-тънки. Всичко обаче зависи от какви продукти и с какви пропорции е приготвено тестото.

Джинджифиловите курабийки всъщност са вид меденки.

Лютата ароматна подправка е отлично допълнение в сместа за тях. Джинджифилът е една от най-известните подправки в света. Коренът от джинджифил се използва за приготвяне на ободряваща напитка, която според мнозина може да „изгори“ мазнините. С помощта на това растение също се спира гаденето и се подсилва имунитета. Смята се дори, че коренът от джинджифил има противотуморна активност.

По време на печенето тестото практически не се увеличава по размер, запазвайки формата си. Ето защо е удобно да се правят от него с различни формички курабийски с джинджифил, например за Коледа. Ароматните джинджифилови курабийки са с приятен златист оттенък. Те са красиви сами по себе си и ако са отгоре с цветна глазура и декорация, то стават невероятно красиви. Джинджифиловите курабийки  имат дълъг срок на годност. По тази причина те могат да бъдат прекрасен коледен подарък.

Една от най-добрите рецепти за джинджифилови курабийкиможете да намерите ТУК на сайта на https://www.24kitchen.bg.

5/5 (5)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни