Skip links
Минимализъм в интериора на кафене

Минимализъм в интериора на кафене

Loading

Минимализъм в интериора на кафене -предлагаме ви един интересен поглед.

Дизайнът на модерните ресторанти, барове и кафенета е разнообразен. За да привлекат клиенти, собствениците на заведенията за хранене поставят огромен акцент не само върху менюто, но и върху интериорния дизайн.

Простота и прецизност, яснота на композицията и лаконизъм – всичко това е минимализъм – посока, в която няма повторения, където правилните геометрични форми се вземат за основа. Тук естествено доминират  елементи от камък, дървени столове, хартиени фенери, които се комбинират успешно, а черното и бялото се избират като основни цветове.

Минимализъм в интериора на кафене – защо е търсен?

Кафенетата в стил минимализъм са много популярни сред младото поколение, така че сега се появяват все повече заведения с лаконичен интериор, които се характеризират с яснота, прави линии и монохромни цветове. Минимализмът символизира свободата. Можете да го видите в чист вид в заведения, които се придържат към японската тема: сепли мебели, изобилие от пространство и графичен контраст. Комбинацията от светлина и сенки се използва успешно тук.

Минимализмът предполага идеални пропорции и прости цветове. Минималистичният интериор на кафенето се отличава с липсата на ненужни детайли и функционалност, които проникват във всички обекти и ъгли на заведението.

  • В процеса на създаване на минималистичен интериор в кафене дизайнерите обикновено прибягват до използването на материали със светли цветове и нюанси.
  • От мебелите е нужни да има само най-необходимото: маси, столове и дивани.
  • Кафенето в минималистичен стил разполага с просторни полупразни зали, които не са затрупани с аксесоари.
  • В него напълно липсват масивни декоративни предмети.

Минимализмът е подходящ не само за кафенета. Той е добър избор и за заведения за бързо хранене,  благодарение на отворените помещения, функционални мебели и метални предмети.

Минимализмът винаги се стреми към съвършенство, така че когато го избирате за интериорен дизайн на кафене, трябва да се погрижите за следното:

  • Ползвайте ограничено количество мебели, декор и свързани с тях аксесоари – гостите трябва да усетят пространствена свобода. В същото време линиите и формите са прости, без излишъци;
  • Зонирайте пространството – за целта е нужно многостепенно осветление, стъклени или тъкани прегради;
  • Нека цветовата палитра е предимно със светли нюанси, но е по добре да използвате полутонове, като ги подчертаете графично със сиво или черно. Материалите ще бъдат отлично допълнение: метал, стъкло, дърво, тухла;
  • Геометрията (квадрат, кръг, правоъгълник, права линия) е водеща – в минималистичния дизайн няма прекалено натрупване на сложни фигури.
  • Традиционните тапети са напълно изключени. Те могат да бъдат заменени със специална мазилка. По този начин създайте оживен, но не претоварен интериор. Корковите стени ще изглеждат необичайно. Напоследък коркът стана много популярен, създавайки уютна атмосфера в стаи, декорирани в минимсалистичен стил.
  • Таванът не трябва да привлича внимание, затова е препоръчително да е боядисан със светла боя. Ако планирате да играете със светлина, направете го на няколко нива.
  • Тъй като говорим за помещения с голям трафик, по-добре е да използвате подсилен ламинат или плочки за пода.

 

Все още няма оценки.

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни