Skip links
Национална Кулинарна Купа 2021

Национална кулинарна купа на България 2021

Loading

Национална кулинарна купа на България 2021 – как протече събитието?

От 13 до 15 май 2021 г. в Интер Експо Център, София, се проведе Национална кулинарна купа на България след 1 година прекъсване заради Ковид-19. По тази причина събитието се очакваше с голям интерес. Организаторът както винаги е Българска асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), а Chef & Gastro се включи като медиен партньор за първи път. В състезанието участваха готвачи от цялата страна и наистина надпреварата беше много оспорвана в различните категории.

Самото състезание следваше правилата на Световната асоциация на готварските гилдии /WACS/. Тази година професионалното жури, определено беше затруднено при оценяването. В 6-те състезателни категории имаше много напрежение и позитивни емоции.

И ето част от победителите в Национална кулинарна купа на България 2021.

МЕТРО България награди победителите в две категории на състезанието. „Готвач на България 2021“ е Христо Фильов от Zornitza Family Estate Relais & Châteaux, а призът в „Модерен прочит на българска кухня“ отиде при Петьо Станишков.

Пица шампионатът 2021 беше оспорван и претендентите се състезаваха в две категории – „Пица Романа“ и „Пица Класика“. И наградата заслужено грабна великотърновецът Станислав Илиев. Той приготви уникална пица с телешко карпачо и чипс от зукини.

Но пък навсякъде доминираше ароматът на рози, продиктуван от конкурса за „М прочит на българската национална кухня“. Участниците демонстрираха невероятни традиционни български продукти и ястия, по регламент сервирани в ГЮВЕЧЕ, САЧ, КЕРЕМИДА ИЛИ СТОМНА. Розата беше продуктът, който трябваше да присъства присъства в менюто на всеки готвач. Презентациите бяха невероятни и модерни, поднесени с изящен вкус.

Атрактивно премина панорама за “Най-добър млад готвач”, ”Най-добър млад хлебар – сладкар”, “Най-добър млад сервитьор“ и “Най-добър млад барман“ на Министерство на образованието и науката. Титлата „Най-добър млад сервитьор-сомелиер на България“ за 2021 г. спечели чудесната Мария Свиревска, 12-класничка от завършващия випуск на СУ „Васил Левски“, Троян.

Chef & Gastro връчи безплатни абонаменти за своя сайт на отличилите се майстори кулинари в състезанията.

Национална кулинарна купа на България 2021 наистина беше чудесно събитие. И след една година застой и тревоги в ресторантьорския бизнес организацията бе на изключително високо ниво.

5/5 (1)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни