Skip links
Ресторант SPOON в Париж

Ресторант SPOON в Париж на Ален Дюкас

Loading

Ресторант SPOON в Париж на Ален Дюкас – ето как бе обновен и актуализиран през 2017 г.

Ресторант SPOON в Париж е поредният нов стар ресторант в империята на Ален Дюкас. Ален Дюкас, може би най-големият готвач в света днес, с 21 звезди на Мишлен. Той продължава своите творчески търсения. Именно в Париж и по-точно в Palais Brongniart готвачът решава да върне към живот ресторант SPOON, който преди е бил в хотел Marignan.

От 11 октомври 2017 г. в Париж този ресторант вече не е в Maurice, а в Place de la Bourse. Разположен е точно в Palais Brogniart и вече е утвърден център на ценителите на висшата кухня. Истинско удоволствие за тези, които търсят нови кулинарни приключения.

Новият ресторант на ненаситния голям готвач и запален пътешественик и откривател предлага вълнуваща кухня. В това ново заведение, изцяло декорирано от Jean-Michel Wilmotte, готвачът се вдъхновява от многобройните си пътувания по целия свят и предлага рецепти от световната кухня.

Верен на своите навици, Дюкас демонстрира жива и предизвикателна кухня, но възможно най-автентична.

В ресторант SPOON в Париж се предлагат ястия, характерни за кухните на Азия, Южна Америка или дори Северна Африка. Така пикантният патешки бульон и изисканата китайска палачинка, тортата със скариди и сушената риба паламуд от Тайван споделят своето място в менюто заедно с с Chili con Carne от Мексико и със запечено авокадо с кориандър от Бразилия. Човек може да опита храна от различни места по света в този ресторант на изключително високо ниво.

Ето и точния адрес на ресторанта в Париж:
Palais Brongniart – Place de la Bourse
75002 Paris
+33 1 83 92 20 30
https://www.ducasse-paris.com/

Любопитно!
Същата година излиза документалния филм La Quête d’Alain Ducasse [Alain Ducasse’s Quest], който разкрива страстта на Ален Дюкас към пътешествията и новите вкусови усещания.

Независимо кой ресторант SPOON искате да посетите, не забравяйте да си направите резервации.
Свободни места няма. Това е поредното доказателство, че мястото наистина си заслужава.

Ако статията Ви е харесала, можете да я споделите с приятели в социалните мрежи.

Снимка:pariscapitale.com

5/5 (3)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

  1. Ресторант SPOON в Хонконг: визия и вкусна храна - Chef and Gastro
    Permalink

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни