Skip links
Униформа за сервитьор

Униформа за сервитьор в ресторант: съвети

Loading

Правилно подбраната униформа за сервитьор в ресторант е в основата на първото положително впечатление за компанията.

В края на краищата, кой се среща с клиентите първи? Разбира се, сервитьорът. И неговият външен вид, маниери и настроение дават положителен образ за ресторанта.

Добрите маниери се влияят от грамотността и интелигентността на служителя. Позитивното настроение се формира от подхода за създаване на бизнеса на работодателя и загрижеността му за персонала. Реално приятният външен вид се определя от висококачествени униформи за сервитьори в ресторанта.

Прочетете ТУК за един от най-добрите ресторанти в света.

Основни изисквания за униформата на сервитьорите.

Изискванията за нея се създават от общоприети норми и стандарти. Основно ето кое я определя:

  • На първо място, униформата трябва да бъде възможно най-удобна. Всеки знае, че сервитьорите работят на смени. В такива дрехи служителят може да бъде до 12 часа. И за да се  се чувства максимално комфортно, важно е ергономичните параметри на дрехите да бъдат обмислени.
  • На второ място е добре униформата да е изработена от материали, които се почистват и перат лесно. Сервитьорите носят храна, всякакви неприятности могат да се случат по време на сервирането. И униформата винаги трябва да е идеално чиста.
  • На трето място, има значение нейната дълготрайност. Униформите на сервитьорите трябва да се сменят поне веднъж на три години. Но, често се случва, че те да се деформират, да се разтягат, в процеса на носене. Така те развалят първоначалния си вид. И за да не се случи това, важно е да се инвестира във висококачествени дрехи за сервитьорите.
  • Четвърто – добре е униформата да е изработена от специални материали. Важно е тъканите да дишат, без да създават парников ефект. Специалистите съветват, че униформите е наложително да не се мачкат лесно, да се гладят добре, да са меки и приятни на допир.
  • Пето, последно, не бива да се подценява модната визия на униформата. Външната привлекателност е важна преди всичко за създаването на имиджа на ресторанта. Това включва много компоненти като: материя, кройка, цвят, декоративни елементи и лого.

Вместо заключение!

Все пак класика си остават черно-белите униформи за сервитьори. Но те могат да бъдат разчупени с различни детайли. Става дума за папийонки, вратовръзки, шалчета и други декорации. Наличието на още един цвят е добра идея, за да се получи оригинално решение. Добре е сервитьорът да носи бадж с името си за удобство на клиентите.

5/5 (2)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни