Skip links
Управление в ресторанта

Управление в ресторанта

Loading

Управление в ресторанта и как влияе на цялостния бизнес?

Мениджмънтът на ресторанта често се занимава с начините за рационализиране на ежедневните операции на самия ресторант.

За подобряване на бизнеса, има начини да се оптимизира начина на управление. Ако се направим това, всичко в ресторанта също ще се подобри. Тази статия дава 7 съвета за оптимизиране управление в ресторанта от мениджърите, които могат да доведат до управленския успех.

1. Покажете положително отношение

Вашето положително отношение – или липсата му – може драматично да повлияе на настроението на целия ресторант … включително и на клиентите. Негативното отношение от ваша страна може да мине през служителите и да проникне в гостите ви. Това от своя страна е доста лош начин. Направо е рецепта за бедствие.

Работете за запазване на позитивно отношение по всяко време. Разбира се, от време на време ще се чувствате раздразнителни и напрегнати, но се опитайте да си спомните страстта, която ви е довела до тази работа. Тази страст може да подхрани позитивното ви отношение, което може да направи всички аспекти на бизнеса по-добри.

2. Популяризирайте прозрачността в работата със своите служители

Прозрачността е важен аспект при управление в ресторантите през 21 век. Тук не трябва да има скрито покрито. Ако можете да насърчите прозрачността при работата си със служителите, те ще се чувстват по-скоро част от вашия екип и ще бъдат ангажирани и мотивирани да се представят на най-високо ниво.

Ако все още не са на това ниво, провеждайте редовни срещи на персонала, за да информирате служителите за бизнеса. По време на работа поддържайте постоянна комуникация със служителите, за да знаете какво се случва. И не забравяйте да предоставите положително потупване по рамото, когато е подходящо.

3. Бъдете модел на стабилност за вашите служители

Ресторантьорският бизнес може да бъде противоречив. Затова всеки стил на управление е важен. Един ден може да се различава от следващия, който може да се различава от следващия. Това може да доведе до намалена ефективност на служителите.

Доброто управление на ресторанта осигурява стабилността, която вашите служители трябва да усещат всеки ден.

4. Планирайте напред

За да се представите най-добре, важно е да планирате предварително работата си. Предвиждането на нуждите и решаването напроблемите предпазва от стреса и хаоса.

Опитайте да направите списък с нещата, които трябва да следвате през следващите няколко месеца. След това приоритизирайте елементите по важност и се захващайте за работа.

5. Иновации

Ресторантьорският бизнес, на пръв поглед, не изглежда като първокласно място за иновации, но всъщност това е точното място за тях. Независимо дали става въпрос за по-опростена технология за продажба или преустройство на счетоводните системи, тези иновации могат да поддържат успеха на ресторанта.

Например появата през последните години на софтуери за планиране на служители  улесняват управлението на групи от служители, както малки, така и големи.  Те са проектиран специално за ресторанти, и ще ви помогнат да планирате по-ефективно.

6. Делегирайте

В повечето дни просто има твърде много неща, за да можете да се справите ефективно. Ето защо е важно да се научите да делегирате. Започнете с делегирането на по-малко критичните ежедневни задължения на доверени служители, за които знаете, че могат да се справят с работата. Това ви освобождава, за да се съсредоточите върху по-големите и по-важни проблеми, с които ще се сблъска вашият ресторант.

В допълнение, делегирането на някои от многото ви задачи на вашите служители им помага да поемат по-голяма отговорност по-късно.

7.Удовлетвореност

Винаги поставяйте нуждите и очакванията на клиентите на първо място
Независимо дали го наричате удовлетвореност, обслужване на клиентите или грижа за клиента, направете тази стойност една от вашите основни приоритети. Помислете за всички непредсказуеми взаимодействия с клиентите, с които ще се сблъскате по време на нормален работен ден. Начинът, по който се справяте с недоволните клиенти и сложни ситуации и сценарии, до голяма степен оказва влияние върху това как клиентите възприемат вашия ресторант.

Управление в ресторанта – никога не го подценявайте.

5/5 (3)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни