Skip links
Вредни навици за закуска

Вредни навици за закуска

Loading

Има вредни навици за закуска, които повтаряме отново и отново, но е време да ги спрем.

Защо?

Първият час след събуждането е време за закуска. Диетолозите казват, че именно през този период от време се задействат всички метаболитни процеси след сън. Първата стъпка е да попълните течностите в тялото – изпийте чаша вода, за предпочитане топла. И след това направете добро хранене.

Бързайки за работа, ние често отказваме най-важното хранене за деня. Това може да доведе до нарушено здраве и наддаване на тегло. Важно е и какво точно ядем на закуска.

Липса на сън – до какво води?

Според статистиката, хората, които спят по-малко от 6 часа на ден, са склонни към натрупване на мазнини. Здравословният сън ускорява метаболитните процеси в организма. Не случайно фитнес инструктуроте шеговито казват, че ако искате да сте слаби, то трябва да спите добре. И колко?

Всъщност, особено при физическа активност, трябва да спите 6-8 часа. Този фактор може да бъде решаващ по време на загуба на тегло. Освен това, след здрав пълноценен сън, човек се събужда с леко чувство на глад, което гарантира хранене след събуждане. Гладът не може да бъде пренебрегнат.

Отказване на закуска.

Неистовият ритъм на живот не оставя време за пълноценна здравословна закуска. Тези, които трескаво броят калориите, често пропускат закуската. Не е правилно. Пропускането на закуската забавя метаболизма ви. Ако не сте яли сутрин, има всички шансове да преядете на вечеря. Ако вечерта е с твърде много храна, на сутринта няма да имате чувство на глад. Този порочен кръг трябва да бъде прекъснат.

Дори малка закуска под формата на сандвич или омлет е по-добре от нищо. И ако сутрин бързате за тренировка, можете да изпиете протеинов шейк, това ще даде сила за упражнения. Е, след това трябва да хапнете обилно, за да се възстановите. Ако нямате време да ядете сутрин, вземете закуската със себе си.

Кафе на празен стомах – това е вредно.

Кофеинът ободрява и дава сили за започване на нов ден, но това не е напитка, която можете да пиете на гладно. Този навик води до проблеми с храносмилателната система. Кафето не засища, провокира отделянето на стомашен сок и извежда течности от тялото. След чаша еспресо не забравяйте да изпиете чаша чиста вода. След събуждане чашата кафе е допълнително натоварване на дехидратираното след сън тяло.

Тези вредни навици за закуска могат да бъдат лесно елиминирани. Нужна е воля, разбира се и постоянство.

5/5 (2)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни