Skip links
Ресторантьорски бизнес

Интериорен дизайн в заведение за хранене

Loading

Как да направите атрактивен интериорен дизайн в заведение за хранене?

Когато планира да отвори кафене, бар или ресторант, собственикът на заведението трябва да мисли не само за менюто. В допълнение към храната и напитките, посетителите идват да си прекарат добре и интериорният дизайн е нужно да е прецизен до най-малкия детайл. Това се отнася дори за заведенията за бързо хранене, където гостите са за кратко. Наличието на приятната атмосфера ще накара посетителите да се върнат следващия път и да доведат колеги или приятели. Интериорът в заведенията за обществено хранене решава не само естетически проблем. Подходящият дизайн дава на ресторанта търговски успех. Ако посетителят хареса оригиналната концепция, той ще каже на приятелите си и ще се получи от уста на уста – безплатна реклама.

Интериорен дизайн – проектът е важен.

Един проект трябва да бъде обмислен до най-малките подробности. По-добре е да повери този въпрос на професионалист. Той ще вземе предвид особеностите на залата, ще помогне да се определи точния избор на стил и цвят. Дизайнерът ще оформи за подреждането на мебелите в залата, които трябва да са удобни за посетители и сервитьори. Ще планира къде да се поставят уредите в бара и в кухнята, така че бармануъ и готвачите да могат да си вършат работата по-ефективно.

Дизайнерът предоставя на клиента проект за дизайн на заведението за хранене. За да разработи чертежи и да обмисли концепцията на интериора, дизайнерът преминава през няколко етапа:

  • Събиране на информация.

Дизайнерът изследва архитектурата и съществуващото оформление на помещенията. Той провежда разговори със собствениците каква аудитория собствениците искат да привлекат, какви помещения трябва да бъдат включени в проекта. Определя предпочитанията за стил и цвят.

  • Разработване на техническо задание, което визуализира спрямо архитектурните характеристики.

След съгласуване на заданието, дизайнерът представя визуализация – няколко интериорни опции в скици, колажи и / или 3D проекти.
В допълнение към подробното разработване на визуалната част на проекта се изготвя пакет от чертежи, който след това се използва от екипа за ремонт и строителство. Също така, дизайнерът прави прогнози за закупуване на материали и обзавеждане. Ако бюджетът трябва да бъде коригиран, дизайнерът предлага алтернативни варианти на този етап.

  • Архитектурен надзор

Архитектурният надзор е допълнителна услуга, според която дизайнерът следи ремонтните и строителните работи и ги коригира при необходимост. Така че той се уверява, че интериорът, представен в проекта за кафене, ресторант или бар, отговаря на изпълнението.

Проектът винаги е определящ!

Ако собствениците на заведения за хранене имат необходимите познания за изготвяне на дизайнерски проект, те могат да спестят от дизайнерски услуги и сами да преминат през изброените стъпки. Но най-вероятно този подход значително ще увеличи времето за ремонт. Но в повечето случаи не се получава желания резултат и става дума за загуба на пари, време и нерви.

Създаването на дизайнерски проект за за заведение за хранене е много различно от проектирането на жилищно пространство. Дизайнерът трябва да представи концепциите много бързо и да изпрати чертежите за работа. Заедно с клиента той решава важния проблем за търговската привлекателност на институцията. Запомнете –  ако всичко се вземе предвид, тогава резултатът няма да закъснее и скоро след откриването в новото заведение ще има много гости, които ще се радват на вкусна храна и ще се забавляват.

Все още няма оценки.

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни