Skip links
Коледа

Касовият апарат “звъни” по Коледа

Loading

Ресторантите по Коледа – как да накараме касовият апарат да “звъни”?

Метафората с касовия апарат е ясна, визират се старите касови апарати, които са с механично отваряне. Те издават механичен звук като звънче при отварянето на отделението за пари. По Коледа, особено в ресторантите, има значителни приходи. Това е и времето в края на годината, когато има напрежение и стрес. Въпреки това, многото гости в ресторанта наливат пари в касата около Коледа и Нова година.

За да бъде коледният бизнес в ресторанта печеливш, важно е да се подготвите добре за възможните стресови фактори. Всичко, което трябва да направите е да знаете кои стратегии помагат. А това означава времето да е добре планирано. Защото с правилната подготовка може да се намали стреса в кухнята и в салона. Освен това доброто планирането максимизира продажбите, тъй като факторите на разходите са сведени до минимум.

Декорацията в ресторанта за Коледа и Нова година е много важна.

Запомнете – украсата също играе решаваща роля за печалбите в ресторанта по време на зимните празници. В крайна сметка и окото “яде”. Точно както външният вид на масите и качеството на храните в кухнята, така също атмосферата и декора са от значение. Това създава съответно цялостно впечатление, в което гостите могат да се чувстват комфортно в ресторанта. Това е особено важно около празничния месец декември. Затова е идеално да има специални декорации за масата и салона. Защото посетителите искат да се насладят съответно на красиви неща около Коледа и Нова година.

В луксозна атмосфера, детайлите са тези, които създават привлекателен образ. Например къде са разположени свещите, какъв цвят са салфетките или как изглежда менюто. Когато става дума по-специално за менюто, амбициозният ресторантьор не трябва да оставя нищо на случайността. Нужно е да избере дизайн и печатница, на които може да се разчита. Защото първото нещо, което гостите усещат преди да консумират, е атмосферата в салона и менюто в ръцете си.

Преди да украсите каквото и да било обаче, важно е да отделите време, да седнете и да направите план.

Правейки това, вашият собствен персонал може да даде полезен принос. Защото сервитьорите, които постоянно се движат между масите, знаят какво може да бъде от полза за намаляване на стреса. Така се изработва концепция, която не само включва основни неща като обслужване, но и избор на цветова концепция, декорации и музика.

Ясната структура на плана е основен приоритет.

Има смисъл да включите в плана всичко…дори и декорацията на масата. Нека фокусът е върху яснотата и правилно предприетите стъпки. Коледа и Нова година са големи празници.Нека освен звънчетата на елените в шейната на дядо Коледа и вашият касов апарат “звъни”  празнично.

5/5 (3)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни