Skip links
Коледно парти

Коледно парти в ресторанта

Loading

Как да подготвим ресторанта за коледно парти?

Наближава ли Коледа?
Уважаеми ресторантьори, ако се подготвите за Коледа навреме, ще имате гарантирана печалба! Ако все още не сте започнали, крайно време е да го направите. Следните съвети ще ви помогнат.

Поставете коледно меню онлайн на уебсайта си и поставете връзка в подписа на имейлите си.

По този начин всеки имейл, който изпращате, се превръща в реклама за вашето коледно предложение. Предложете и PDF файл на менюто за изтегляне в имейлите си.

Планирайте коледните партита предварително.

Много ресторанти планират коледните събития много рано, защото искат клиентите да се възползват от най-добрите оферти. Рекламирайте вашите групови оферти в местните ежедневници. Направете хубави допълнителни оферти за групи от повече от 10 души. Тук можете да включите специални оферти с безплатно греяно вино като аперитив. За да поддържате дните от седмицата пълни с клиенти, можете да предложите отстъпки за ранни посещения или специални оферти за делнични дни – например, малки подаръци за групи от понеделник до четвъртък.

Ползвайте реклами във Facebook.

Можете също така да популяризирате своите коледни оферти чрез реклама във Facebook. Facebook предлага страхотни възможности – така точно ще определите вашата целева група. Просто опитайте с малък фиксиран бюджет.

Не забравяйте старите си клиенти от миналата Коледа.

Изпратете вашата коледна оферта специално на групите, които бяха с вас миналата година. Ако им е харесало, може да искат да се върнат при вас.

Поискайте депозит за групова резервация за коледно парти.

За съжаление се случва отново и отново да се правят фиктивни и непремерени резервации или една фирма първоначално да прави резервация в 2 или 3 ресторанта. А после да забрави да я анулира. Празна маса за група от 15 души си е чиста загуба!

Декорирайте масата и поставете реквизит за снимки.

Потърсете подходяща коледна украса за вашия ресторант. Огромни снежинки, коледни елхи, фигура на  Дядо Коледа, гигантски звезди и т. н. Това е супер важно. И не бива да се подценява. Артикули като брада, очила, рога на елени, шапки на Дядо Коледа правят вечерята забавна. А пък снимките, които после се публикуват са напълно безплатна реклама за вашия ресторамт. И още нещо….Можете също така да направите коледна фото стена и да осигурите реквизит до нея.

Нека има музика.

Пуснете приятна коледна музика през коледния сезон в своя ресторант. Класика, както и по-модерни песни. Това винаги носи приятна атмосфера. Разбира се, че може да се пуска и друга музика, но тя не бива да е прекалено силна.

Не поставяйте малки маси с 2 или 4 души непосредствено до голяма група при коледно парти.

През повечето време групите са малко по-шумни и могат да пречат на такива гости. Може да поставите коледната си елха в средата на ресторанта между зоната, в която настанявате групите, и зоната за по-малки маси.

Всички тези съвети важат и за организирането на новогодишни партита. Със сигурност, ще ви помогнат….

 

 

5/5 (8)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

  1. Без хаос в ресторанта по празниците - CHEF & GASTRO
    Permalink

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни