Skip links
персонал в ресторанта

Наемане на персонал в ресторанта

Loading

Персонал в ресторанта – защо е толкова важен за просперитета на заведението за хранене?

Когато сте в ресторантьорската сфера, целият ви бизнес е изграден върху взаимоотношения, както с клиенти, така и със служители в ресторанта. Действията на вашия персонал пряко влияят върху ефективността и възприятието на нови гости и редовни клиенти. В ерата на всезнаещия интернет всяко посещения в ресторант е от значение и всяка грешка може да бъде записана и репликирана в мрежата. Въпреки че не можете да избирате или контролирате клиентите си, като собственик на ресторант можете да наемете за  ресторанта си компетентни, талантливи и професионални служители. Такива, които ще направят ресторанта ви да се откроява от вашите конкуренти.

Добрият персонал винаги е ценна инвестиция.

Той не бива да бъде подценяван. Вашите служители представят вашата марка и ресторант пред клиентите. Те са ключовият мост за изграждане на дългосрочни взаимоотношения с клиентите и постигане на успех на самия ресторант. Въпреки това, намирането на висококвалифицирани и компетентни служители може да бъде доста трудно.

Хората, които решите да наемете да управляват вашия ресторант, по един или друг начин ще определят съдбата му. Ето защо, ефективните методи за наемане на персонал за ресторанта ще ви помогнат да създадете:

  • по-комфортна работна среда,
  • да спестите пари,
  • да увеличите лоялността на клиентите,
  • да укрепите добрата репутация на вашата институция.

При наемане на хора за работа в ресторанта собствениците трябва да обръщат еднакво внимание както на опита, уменията и способностите на кандидатите, така и за какви позиции са нужни. Опитът и уменията са по-търсени за административния и кухненския персонал, докато добрият външен вид е важен за привличане и задържане на вниманието на клиентите.

Дори най-простият подбор на кандидати изисква поне две интервюта. И е по-добре специалист човешки ресурси предварително да провери личните данни на интервюирания, да получи информация за бившите му работодатели. Ако е възможно, да ги попита за мнението и препоръките относно кандидата.

Не забравяйте, че процесът на наемане на персонал в ресторанта източва важни ресурси. Така че е важно да направите правилен избор от първия път. Според Националната ресторантьорска асоциация на САЩ това струва средно $5 125 за обучение на нов служител и $35 964 за обучение на мениджъри. А повече от 80% от текучестото на служители в ресторантьорския бизнес е резултат от неправилни решения за наемане, според Harvard Business Review.

 

5/5 (3)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни