Skip links
Ресторант Икарус

Ресторант ‘Икарус” – концепция гост-готвач

Loading

Представяме ви днес невероятният ресторант ‘Икарус”

Какво е толкова специалното в ресторант “Икарус”? Какво пръв е експериментирал? Ако нямате възможност да вечеряте в Ню Йорк, Париж или Токио, това не е проблем. Трябва само да изчакате един от най-добрите готвачи в света да пристигне в ‘Икарус” (Австрия).

Да, ресторант Ikarus с 2 звезди Мишлен, с концепцията си за готвач гост е уникално изживяване в Залцбург, Австрия. 

Къде точно се намира Ikarus ?

Ресторантът е разположен в Hangar 7, архитектурен шедьовър и единствен по рода си хангар на летище Залцбург. Малко необичайното местоположение е идеалната среда за концепцията на ресторанта. (Wilhelm-Spazier-Straße 7a, Salzburg, 5020, Austria)

Той разполага с 40 места.  Концепцията за гост-готвач се прилага от края на 2003 г. от Roland Trettl до 2013 г. и от спътника му Martin Klein от 2014 г. Ресторантът е отворен от 2003 г. и по това време не е било ясно дали тази концепция някога ще бъде успешна. След 17 години може да се каже, че проектът е бил много успешен. Концепцията на Ikarus  с тази нова стратегия го изстрелва на върха.  Днес концепцията е копирана от други ресторанти и сега е обичайно повечето известни готвачи да пътуват като рок звезди на турне, да летят около света за конкретни кулинарни задачи.

Нека обясним по-подробно.

Ресторант Ikarus е първият ресторант в света, който внедрява концепцията за гост-готвач. Това всъщност означава, че всеки месец нов звезден готвач отговаря за менюто от класическата до молекулярната кухня. Висококачествената храна и безупречното обслужване са единствените императиви, а целта на Ikarus е да представи кухня от световна класа от различни страни и да покаже какво се сервира в далечните краища на света.

С гост-готвача стилът на готвене в ресторанта се променя ежемесечно. Освен това се излъчва от него ежемесечен епизод от поредицата „Кулинарни възвишения в Икарус“ в австрийската частна телевизия ServusTV. 

Уникалната концепция за гост-готвач в ресторант Ikarus в Залцбург, заобиколен от историческите самолети Flying Bulls, предлага изживяване за всички сетива. Наистина си заслужава….

А ТУК можете да проследите кой е следващият звезден гост-готвач.

Снимка:media-cdn.tripadvisor.com

5/5 (1)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни