Skip links
Софтуерни решения в ресторанта

Софтуерни решения в ресторанта

Loading

Какво се разбира под софтуерни решения в ресторанта?

Ресторантът днес не е това, което беше вчера. Всичко е доста променено и високите технологии наистина направиха чудеса. Разработването на софтуер е сложен процес, който изисква отлични изследователски умения. В различните икономически сфери днес се прилагат софтуери, които оптимизират процесите и снижават риска от човешки грешки.

Какво се случва в ресторанта в 21-ви век?

Ресторантите не правят изключения от автоматизирането на процесите…
Те вече имат и необходимост от по-сложни софтуерни решения. Комплексното обслужвне на клиентите като цяло вече зависят от различни софтуери. Те вече могат да правят резервации и предварителни поръчки онлайн. Става дума за приложения за мобилен телефон, премахвайки тромавия подход на провеждане на телефонно обаждане и записване на резервацията в бележник. Сега клиентът прави резервация в системата автоматично като отбелязва желаната от него дата/час, брой места в ресторанта. Методът на плащане също претърпя реформи, като клиентите могат да извършват плащания с карта с приложение на телефона си както и онлайн.

Но това не е всичко.

Има и софтуерни решения в ресторанта, които са свързани със складовите наличности и по този начин цялостната работа върви към автоматизирани решения.
Софтуерът за управление на инвентара на ресторант е от съществено значение за всеки бизнес с храни и напитки, който желае да се разшири и да постигне успех. Най-добрият софтуер за управление на инвентара на ресторант обикновено е интегриран или вграден в система за продажба (POS). Той синхронизира всички данни, за да помогне напълно да се контролират нивата на наличностите, поръчките за покупка, рецептите, разходите за менюто и обема на продажбите на артикули. Правилният софтуер спестява часове административна работа, повишава ефективността и избягва човешки грешки.
Kакво точно е POS система?
В миналото „POS“ системата се използваше за касата в магазина. Днес модерните POS системи са изцяло цифрови, което означава, че можете да продавате вашите продукти на клиент, където и да сте.
Просто казано, POS система изчислява цената на даден артикул, включително всеки данък върху продажбите, и след това актуализира вашия инвентарен брой, за да покаже, че артикулът е продаден. Въпреки това, усъвършенстваните POS системи надхвърлят това, за да служат като основен център на бизнеса който се справя с много основни задачи: продажби, инвентаризация и управление на клиенти, отчитане, корекции на цените и много други.
Имайте предвид, че са налични много видове системи. Разбирането какво е POS система – нейните софтуерни и хардуерни компоненти, както и на какво е способна – ще ви помогне да вземете информирано решение за покупка, което отговаря на вашите специфични нужди.

Софтуерите  за управление на персонала са също много актуални днес.

Ранните софтуерни решения в ресторантското управление бяха ориентирани към печалбата и загубата. Възприемането на новите технологии започна с POS системи за управление на получаването на плащания и след това премина към процеси за управление на разходите, като проследяване на инвентара и попълване, заедно със сравнения с теоретичното използване и разходите. През последните години има повишен фокус върху персонала в ресторантите, които започнаха да осъзнават влиянието на високото текучество на персонала върху нивото на обслужване и рентабилността. Днес те се стремят да приемат технологии, които рационализират процеса на наемане на хора за работа, да управляват графика и да осигуряват възходяща мобилност на персонала в организацията.
5/5 (7)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

  1. I-CASH - иновативен помощник за ресторанта и бизнеса - CHEF & GASTRO
    Permalink
  2. OpenAI пише лесни рецепти за 1 мин. - CHEF & GASTRO
    Permalink

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни