Skip links
тиймбилдинг

Изграждане на екип с тиймбилдинг

Loading

В статията ще разгледаме важни въпроси за изграждане на екип с тиймбилдинг .

По този начин има доверие и връзка по време на работа. Взаимоотношенията, както лични, така и професионални, изискват съзнателни усилия. На работа, както и в личния си живот, трябва да се гради доверие с всички колеги.
Мениджърите също имат важна роля. Според едно скорошно проучване 93% от анкетираните служители вярват, че доверието в прекия им ръководител е най-важният фактор за удовлетвореността на работното място. С други думи, членовете на екипа също трябва да опознаят мениджъра.
„Изграждането на доверие“ може да звучи като голяма и обезсърчаваща мисия, но не е задължително да е така. Има малки действия, които може да се предприемат с екипа всеки ден, за да се даде приоритет на свързването и изграждането на съпричастност един към друг.

В тази статия ще говорим за това, което прави продуктивна дейността за изграждане на екип.

Големи фирмени събития и виртуални тиймбилдинг дейности – това са страхотни начини да се стартира или рестартира изграждането на екип на компания, но само тези неща няма да създаде основа за доверие. Важно е да се формира и установи чувството за принадлежност, което е в основата на всички страхотни екипи. С течение на времето се създава по-пълна картина на уникалните личности на работното място. Така има здрав, високопроизводителен екип.

Тиймбилдинг и….екипът е готов.

Независимо дали става дума за големи или малки групи, има забавни дейности, които помагат екипите да работят заедно и да са едно цяло. Преди да се реализират някои тиймбилдинг игри с група хора, трябва да се прецизират дейностите. Тоест дали те са подходящи за членовете на екипа и ситуацията. В интернет има много насоки и съвети за планиране и провеждане на тиймбилдинг дейности. Може и да се наеме фирма, която да проведе цялата организация. Ето някои забавни дейности за тийбилдинг:
  • Излети
  • Подкрепа на добра кауза
  • Каяк/Кану
  • Батут състезание
  • Клас по рисуване
  • Тематично парти в ресторант или бар
  • Морски пирати – пътешествие с яхта
  • Лас Вегас в офиса

Ето и 6-те елемента на успешния тиймбилдинг. Те са яснота на ролята, доверие, удовлетворение от работата, ангажираност към организацията, мотивация и поемане на отговорност.

 

Все още няма оценки.

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни