Skip links
Био градина Туйнс

Био градина „Туинс“

Loading

Представяме ви Био градина „Туинс“, която съществува от няколко десетилетия и гарантирано предлага чиста био продукция.

Собственикът на  Био градина „Туинс“ Иван Парушев споделя, че идеята му е била да пресъздаде неповторимия вкус на домашните продукти от своето детство като в същото време развие биологично земеделие в България.

Началото е положено през есента на 2013 г. с подготовка на запустяла земя. От 2014 той започва производство на разсад и изгражда градинските съоръжения и поливната система. 2015 г. Тласък на фирмата дава сключения договор за консултантска дейност с фондацията за био земеделие „Биоселена“ (www.bioselena.com). В същото време голяма rоля оказва и методиката на известния диетолог Филип Хайвазиaн за био производството.

По-големият обем продукция дава възможност вече да се работи с утвърдени търговци на здравословни храни и заведения за хранене, които залагат на качествени продукти за крайните си клиенти. Положителните отзиви провокират Иван Парушев да се регистрира като земеделски стопанин. На базата на стабилен  бизнес план той кандидатства по някоя от мерките за развитие на селските райони.

2016 година е успешна – парниците са пълни със салатки, зелен лук, репички и спанак. Подготвяме разсад за домати, краставици и пипер. Започва нов етап в изгражденето на ябълкова градина, както и градина за картофи, айсберг, рукола, дини, пъпеши и др.

Био градина „Туинс“ – здравословни продукти с високо качество.

Иван Парушев и неговият екип вече са утвърдени производители на сертифицирани био зеленчуци в България. Изминълият път през годините доказва, че всичко може да се реализира, но с цената на много усилия и труд.

В организацията на стопанството има отдели по маркетинг, логистика и продажби – 4-ма души, още 7 в земеделските дейности. Освен това работят и механизатори и други специалисти. Реално, производството на био плодове и зеленчуци е по-слабо механизирано.

Био градина Туйнс

Био градина „Туинс“спазва всички законови документи за производство на био продукти. Тя стъпва на Наредбата на ЕС за биоземеделие, както и си сътрудничи с големи организации като: „Съвети в земеделието ” ООД, Катедра „Аграрна икономика“ към Икономически университет – Варна, Национална служба за съвети в земеделието – Варна , „Бодра смяна ЕООД“, „Шипанов консултинг“ ЕООД  и други. По този начин фирмата се справя перфектно с производството, опаковането и дистрибуцията

Ето какво произвежда българската Био градина „Туинс“.

Био градина туйнс

Асортиментът й е доста богат и включва сезонни продукти, които са подходящи за местния климат. Домати, краставици, чушки, грах, пъпеши, дини в топлия сезон и салатки, лук, репички, чесън, спанак в студения са основните култури.

За да са наистина био, е важна почвата. Тя е „домът“ на растенията. Нужен е баланс между светлината, влагата, топлината. Така растенията ще имат по-малко болести, вредители и по-висок добив. Важен е почвеният анализ, за да се гарантира чистотата на био културите. В Био градина „Туинс“ той се прави ежегодно, особено на нови парцели. Наредбата за биоземеделие контролира целия процес.

Какви са перспективите за развитието на тази българска био градина?

Био градина „Туинс“ се стреми да има по-голям обем на производство, по-широк спектър продукти и по-развита мрежа за снабдяване и доставки. Важно е и да се развие в следващите години и производството на мед, млечни и месни продукти.

Цени и специфика на продукцията.

Цените на всички предлагани био продукти са съобразени със съответния разход за създаването им и възможността на клиентите. За актуална цена на конкретен продукт стопанството предлага лично договаряне. Методите за удължаване на срока на годност на продуктите са:

Оказва се, че био земеделието не е химера в България.

Ето и контактите на Био градина „Туинс“ – доказан производител на разнообразни био плодове и зеленчуци в България.

Адрес: с. Близнаци, общ. Аврен, обл. Варна, ул. „Кокиче“ 4

Телефон за връзка: 0882 932 007, Иван Парушев

Сайт: https://bgtwins.com

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/BioGardenTwins

Ел. поща: [email protected]

4.38/5 (8)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни