Skip links
Най-скъпите и луксозни десерти

Най-скъпите и луксозни десерти в света

Loading

Кои са най-скъпите и луксозни десерти в света?

Десертът винаги е най-добрият начин да завършите едно прекрасно оформено меню. Независимо дали става дума за хубаво тирамису или пикантно блюдо, има много възможности. Десертите могат да ни изненадат винаги, а най-скъпите и луксозни десерти в света са с безбожни цени и не по джоба на всеки.

Но защо човек обича сладкото?

Според много учени нуждата от захар е присъща на хората на инстинктивно ниво, тъй като тя играе важна роля в живота им. Според тях в процеса на еволюция вкусовите рецептори на човека са се развили по такъв начин, че той е имал нужда от жизненоважни вещества, като сол, мазнини и захар.

Глюкозата е особено важна за функционирането на мозъка, защото е почти единственият източник на храна за 100-те милиарда нервни клетки, наречени неврони. Тези клетки се нуждаят от постоянно подхранване, тъй като самите те не могат да натрупват и съхраняват глюкозни резерви. Диабетиците са наясно, че рязкото спадане на кръвната захар може да вкара човек в кома.

Трудно е да се повярва, но наскоро учените откриха, че дори вкусът на захар може значително да активира мозъка. Проучванията показват, че когато участниците изплакват устата си с вода, подсладена със захар, те са били много по-добри при решаването на логически проблеми, отколкото когато към водата се добавят изкуствени подсладители вместо захар.

Ако обичате да експериментирате с нови вкусове, предлагаме списък от 7 луксозни и скъпи десерти, за които никога не сте подозирали, че съществуват.

Ето и класацията им:

  • Beyond Gourmet Jelly Beans – 500 щатски долара

Jelly Beans винаги е забавна и цветна сладка закуска, която имате под ръка. Зърна ванилия, бекон, хабанеро, червена боровинка и праскова са някои примери за Beyond Gourmet Jelly Beans, които струват 500 щатски долара. Представете си кристален буркан и бобчетата са покрити с 24-каратово злато.

  • The Golden Phoenix Cupcake – 1000 щатски долара

Кекс за 1000 долара? Кой знае, че има такова вкусно скъпо нещо?! Продаден е в пекарната Bloomsbury в Dubai Mall. Този кекс струва толкова много заради изисканите си съставки: угандийски ванилови зърна, италиански шоколад и ягоди, потопени в злато.

  • Krispy Kreme’s Luxe Donut – 1 685 щатски долара

Krispy Kreme влязоха в историята на поничките през 2014 г., когато представиха своята поничка Luxe на стойност над 1500 долара. Може би звучи скъпо, но си заслужава, тъй като десертът е създаден, за да набира средства за The Children’s Trust. Специалната поничка е направена с 24-каратово златно листно покритие, украсена е с ядливи диаманти и бял шоколадов лотос, пълнен с желе от шампанско Dom Perignon.

  • The Absurdity Sundae – 60 000 щатски долара

$60 000 струва един от най-скъпите сладолед в света! Absurdity Sundae струва $3,333 за купа, но срещу допълнителни $57 000 можете да пътувате до Килиманджаро в Танзания, където главният готвач ще създаде сладолед, използвайки лед от върха.

  • Diamond Fruitcake – 1,72 милиона щатски долара

С намерението си да привлече клиенти, универсалният магазин Takashimaya в Токио промотира двуслойна плодова торта на стойност над 1 милион долара. Тортата има 223 вградени диаманта и се нарича диамантена плодова торта

  • Strawberries Arnaud – 9,85 милиона щатски долара

Представете си, че празнувате Свети Валентин с десерт от близо 10 милиона щатски долара. Не е ли изискано! Ресторантът Arnaud’s в Ню Орлиънс ексериментира с десерти през 2016 г., когато представя своите скъпи ягоди, Arnaud, точно на Свети Валентин. Освен ягодите, десертът е гарниран с люспи от 24-каратово злато, бита сметана, ванилов сладолед и ексклузивно шампанско. Десертът е придружен и от годежен пръстен с кралски син диамант – 10,06 карата, създаден от MS Rau Antiques. Отново луда фантазия! Почти 10 милиона щатски долара за ягоди? Струва ли си наистина…

Мечти и висш кулинарен пилотаж.

Винаги се опитваме да ядем храна, която е с добър вкус и нормални цени. Да, но вече ви предложихме списък с най-скъпите десерти, които можете да опитате само ако сте много, много богати или буквално луди. Ако имате милиони или милиарди долари, тогава можете да жертвате някой милион за тези десерти. Както и да е, сега познавате някои от най-скъпите и луксозни десерти в света. Знаем, че има и други…Но ….струва ли си наистина?

 

5/5 (3)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни