Skip links
ресторант-the-bazar

Ресторант The Bazar или по пътя на успеха

Loading

Ресторант The Bazar или как гастрономическият дует Аслан Тогузов и Аслан Бестаев се стремят към съвършенство в кулинарното изкуство…

Идеята за разбиване на стереотипа, че кавказката кухня не може да бъде изискана, авторска и красива, възникна веднага след като този творчески дует поема ръководството на на ресторант The Bazar.

Появата в менюто на множество ястия от морски дарове (стриди, скариди, раци, черен хайвер), вегетариански специалитети, както и класически кавказки ястия в нова интерпретация, се оказва наистина повече от успешно начинание. Дори класическото хинкали (национално грузинско блюдо) също е специално тук: печени раци с хинкали от морски дарове, хинкали с мраморирано говеждо месо. Готвачите залагат специално в своето меню на местните продукти.

Ресторантът винаги трябва да бъде едно специално място.

„Новото меню на ресторант ресторант The Bazarе е нашата интерпретация на кавказката кухня. Стремим се да изненадаме и зарадваме всеки гост “, казват готвачите.

Аслан Бестаев и Аслан Тогузов знаят как да угодят на най-изисканите и взискателни гости, защото новото меню The Bazar е поразително с разнообразието си. И посещението на ресторант The Bazar впечатлява с:

  • авторско меню,
  • безупречно обслужване,
  • уютен интериор,
  • богата развлекателна програма.

За по-малките гости ресторантът предлага голяма детска стая и творчески кът.

Историята на двамата готвачи е вдъхновяваща.

Аслан Тогузов и Аслан Бестаев (Instafram – 2chefs_sochi) са двама талантливи готвачи, които са изградили кариерата си заедно в продължение на 13 години, започвайки от следването си във Владикавказ. Двамата днес управляват два ресторанта в Сочи – The Bazar и BIGFOOD.

Те добиват първия си трудов опит във Владикавказ през 2009 г. Първо, в кафене Bone cafe, га одина по-късно -са вече на в премиум сегмента – в ресторант Zefir. Тук те се потопяват в спецификата на италианската и паназиатската кухня, както и трупат опит в сладкарството.

През 2011 г. Аслан Тогузов и Аслан Бестаев се преместват в Москва. Основната им цел по това време е да придобият нов професионален опит. Липсата на връзки, познанства и финанси не плаши младите готвачи. Талантът и постоянството им помагат да си намерят работа в един от най-престижните ресторанти в столицата – Piazza Italiana. Именно тук, под ръководството на ценителя на италианската кухня Ремо Мазукато, амбициозните готвачи натрупват огромен опит, за да станат най-добрите.

През 2016 г. се преместват в Сочи и се присъединяват към проекта Casino Sochi: става дума за ресторантите Brunello и Buffett. През този период двамата се показват като талантливи готвачи, способни да ръководят екип сами.

Ето защо те получават предложение да поемат два проекта наведнъж – новия ресторант BIGFOOD и ресторант The Bazar, и двата, разположени в курорт „Красная поляна“.

Млади, енергични, мислещи и пълни с ентусиазъм да създават и създават, двамата аслановци  успяват да създадат необичайно комфортна атмосфера в ресторанта, както и да поставят висок стандарт в гастрономията.

Снимка:www.instagram.com/2chefs_sochi

5/5 (1)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни