Skip links
ресторант White Rabbit

Ресторант White Rabbit – магията на руската кухня

Loading

Как може да се определи ресторант White Rabbit?

Ресторант White Rabbit e бeзгранично творчество с руски съставки от ръцете на най-известния готвач в Москва – Владимир Мухин.

Какво го прави специален?

Нека първо обърнем внимание на интериора.

Ресторантът е с невероятна 360-градусова гледка към Москва от своя салон на 16-ия етаж. Това е най-доброто място в столицата за хранене с гледка към столицата.

Пищна, цветна и игрива, основната трапезария е проектирана под стъклен покрив с купол и разполага с тюркоазени, жълти и червени кадифени дивани и уютни извити сепарета. Гостите получават първото усещане по темата „Алиса в страната на чудесата“, когато влизат в асансьора, който прилича на вратите към мистериозна стая. Странно и прекрасно изкуство на тема „зайци“ украсява ресторанта, включително те са и при гигантските руски кукли или матрьошки, които са с бели зайци на ръце.

Но освен нестандартния интериор, това е и място, където човек може да опита от ястията на изобретателния готвач Владимир Мухин. Той предлага ястия със специални руски съставки – например, пастет от лебедов черен дроб с изпечен блат или печено зеле с хайвер.

Кой е Владимир Мухин?

Готвач от пето поколение, Мухин започва кариерата си на 12 години в кухнята на ресторант, където работи баща му. Обучава се в La Barone във Франция, El Celler de Can Roca в Испания и Khajimi в Япония, преди да открие White Rabbit през 2012 г. През 2017 г. основава IKRA, първия международен фестивал на гастрономията в Русия, а същата година участва в хитовия документален сериал на Netflix Chef’s Table..

Владимир Мухин заема през 2019 г. 9-то място сред най-добрите готвачи в света. Класацията The Best Chef Awards го признава за един от най-добрите в света според резултатите от гласуването на повече от 100 членове на журито, включително готвачи, сомелиери, критици и фотографи на храни.

Владимир Мухин е известен с революционния си подход към руската кухня и използването на традиционни руски сезонни продукти. Сред неговите характерни и ненадминати рецепти обикновено се смоменават: ​​кококолардо с черен хляб и хайвер от белуга, печено зеле и други ястия.

Всички ястия, изпълнени от Владимир Мухин, могат да се опитатресторанта!

Ресторант със световна слава.

Московският ресторант White Rabbit непрекъснато попада в различни световни класации. Той е собственост на Мухин и неговите партньори, към днешна дата вече те имат 21 ресторанта. White Rabbit е в класацията на 50-те най-добри ресторанта в света. Той е №15 в THE WORLD’S 50 BEST RESTAURANTS – световната класация на 50-те най-добри ресторанта в света за 2020 г. White Rabbit е единственият руски ресторант в тези рейтингови системи. Въпреки, че има много ресторанти в Москва, които биха могли да претендират за места в световни кулинарни класации.

В него има а ла карт опции и две дегустации. Акцентите в менюто за дегустация включват морски таралеж с мандарина в печен картоф и коколардо с черен хайвер и черен хляб.

Руска кухня – защо?

Акцентът върху популяризирането на руската кухня започва да се формира отскоро, особено през последните пет години. Сериозната авторска руска кухня като тенденция започва да се оформя приблизително по същото време. И ресторантът White Rabbit е сред първите, които се фокусират върху това. Включването на ресторант в международен рейтинг е оценка на готвача, както и звездите Мишлен, които се дават на готвача, а ресторантът ги използва.

Страхотният руски ресторант никога не страда от липса на посещаемост, винаги работи на пълна зала. Той е истинска атракция за чуждестранните туристи. И ако пътувата за Москва – това са координатите на невероятния ресторант!

Контакт:

Сграда 3, 16 -ти етаж, Смоленска площад, Москва 121099

Тел.: +7 495 66 33 999

https://whiterabbitmoscow.ru/en/

Снимка:theaddressmagazine.com

5/5 (4)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

  1. Униформа за сервитьор в ресторант: съвети - CHEF & GASTRO
    Permalink

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни