Skip links
Конвектомат "втора употреба"

Конвектомат „втора употреба“

Loading

Конвектомат „втора употреба“ – защо е нужно да се избягва тази покупка?

Каква е причината за засилената употреба на конвектомати в професионалната кухня? Конвектоматите са  познати на доста ресторантьори и готвачи. Уредът задължигелно трябва да е в списъка за професионално оборудване.. Има съвсем нови  модели, и вече съществуващи.  Според бюджета и големината на заведението за хранене трябва да се избере конвектомат. Оказва се, че най-високотехнологичните конвектомати изискват обучение и инструктаж преди работа, за да се ползват най-ефективно. Както и да се избегнат възможни производствени рискове и наранявания.

Конвектомат  „втора употреба.“

Конвектоматът „втора употреба“ не е добро решение. Такова оборудване „втора ръка“ не би трябвало да се закупува. Има ремонти и чести спирания, които предизвикват разваляне на храната или проблем с поръчките.

Дори ограниченият бюджет дава опция за чисто нов конвектомат, който е с високо ниво на функционалност и лекота на използване  Например мини конвектоматите са идеални за малки заведения за бързо хранене. Те имат компактни размери и заемат минимално място в кухнята, Със сигурност, тези, уреди стават още по-удобни, функционални и икономични. При работа с конвектомата трябва да се спазват винаги общите изисквания за охрана на труда. Това е особено важно, ако все пак се ползва уред, който не е нов.

Вижте повече  ТУК какво е маринатор.

Покупка на нов конвектомат – отлично и правилно решение.

Добре  е да се знае, че конвектоматите работят в определени режими като конвекция, парна топлинна обработка и в комбинация. Уредите от този тип улесняват много работата в професионалната кухня и дават високо качестнво на приготвената храна. С покупката на такова ново устройство се замени до 70% от кухненското основното кухненско оборудване, С право може да се определи конвектомата като перспективна инвестиция за ресторант или друг тип заведение за хранене. Новият уред винаги се продава с гаранция, има осигурен сервиз, което снижава непредвидените разходи за него.

Много добри и утвърдени производители на такива уреди са: Rational, Unox, Modular, Convothem и др. Реномираната марка конвектомати определено е по-скъпа, но си заслужава. Всички конвектомати „втора употреба“ са ползвани доста, защото това са уреди с голямо натоварване всеки ден. Така че не предприемайте рискове за такъв вид оборудване.

5/5 (1)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни