Skip links
Чаши за вино

Подготовка на чашите за вино

Loading

Подготовка на чашите за вино – ето повече полезна информация по темата

В ресторанта преди да се сервира виното се прави специална подготовка на чашите за вино. Тази подготовка е важна, за да може гостите максимално да се насладят на вкуса на напитката. Вниманието към чашите на вино преди наливане е важно, защото формата и материалът на чашата влияят на вкусовите и ароматичните характеристики на виното. Правилният избор подчертава усещанията от напитката, предоставяйки по-добър опит при консумация.
Добре е чашите за вино да са направени от тънко стъкло или кристал, тъй като това позволява по-добра апробация на аромата и вкуса на виното. Материалът влияе на температурата на напитката и оказва въздействие върху визуалния опит при консумация от страна на клиентите в ресторанта.

Ето и някои правила, които трябва да бъдат следвани в процеса на подготовката на чашите за вино в ресторанта:

  • След като масата е поръчала бутилка вино, ще трябва да изберете правилните чаши, в които да се сервира съответното вино. Те са предназначени да подобрят стила на виното, което е избрано. За да научите повече за различните видове налични чаши за вино, вижте темата, описваща чашите за вино. Вземете чашите и ги пригответе за сервиране, докато гостите разглеждат менютата си за вечеря. 
  • Изберете чаши за вино, които хармонично се съчетават със стила на виното, независимо дали е червено, бяло или пенливо. 
  • Проверете стъклените чаши, като се уверете, че нямат мазни петна или петна от червило.
  • Полирайте стъклените чаши. Винаги полирайте чашите за вино окончателно с чиста кърпа. Уверете се, че не оставяте отпечатъци от пръсти върху стените на чашата. Носенето на ръкавици може да помогне в този процес..
  •  Поставете стъклените чаши върху поднос. След като стъклените чаши са чисти и полирани, хванете ги за дръжката и ги поставете върху поднос. 

Обобщение:

Определено вкусът на виното може да се влоши от неправилно подбраните и подготвени чаши. Всяка форма и материал на чашата са в състояние да подчертаят или видоизменят  характеристиките на виното, като аромати и вкусове.

5/5 (3)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни