Skip links

Icehotel – зимна приказка и вкусна храна

Loading

Затаете дъх, представяме ви най-невероятният хотел в света – Icehotel.

Icehotel отваря за първи път врати 1989 г. Това не е просто хотел, а ледена атракция и художествена изложба с постоянно променящо се изкуство, направено от лед и сняг. Icehotel буквално има нов облик всяка зима, защото изцяло се прави от естествен лед от река Torne, една от реките на Швеция, която е кристално чиста.

Как изглежда отвътре?

Снежнобели стаи с геометричен дизайн, синкаво-прозрачни блестящи арки, стволове на приказни дървета с издълбани корони, искрящи пиедестали за легла и стени на средновековни замъци – стиловете на стаите са просто зашеметяващи.

В средата на такава стая има легло, покрито с топли еленски кожи. Можете да си легнете със специално термо бельо, шапка и да се гушкате в спален чувал. На сутринта чаша топъл сок от боровинки очаква госта в лапландското легло. Тоалетна и удобен душ са разположени в съседна стая с нормална температура.

Необичаен бар и ресторант спират дъха в това приказно място.

В хотела си струва да се разгледат невероятни ледени инсталации, фигурки на животни, дори тропически орангутани, гигантски скулптури от лед, корони от ледени дървета, издигащи се до тавана. Тези чудеса очакват посетителите на ледения бар. Не, това не е стъкло, а истински естествен лед. С уникалното синьо, сякаш вълшебно, осветление всичко искри неоново. Леденият бар TorneLand е направо увеселителен парк с издялани от лед влакчета, игри и балони с горещ въздух, около бара.

Какво се предлага в ресторанта?

Менюто е уникално – само местни специалитети от кухнята – това са вкусни лапландски ястия в обикновена, много уютна атмосфера. Гостите се радват на невероятни преживявания с вкусна храна в топъл ресторант или навън сред природата.

Ресторантът предлага храна в релаксираща обстановка – той е идеалното място за дегустация на местни продукти като shiitake mushrooms, lichen, reindeer filet and Arctic char. Но върхът е дванадесетстепенното меню Chef’s Table в Icehotel’s Veranda.
Не бива да се забравя, че този ресторант е най-добрият в Kiruna и е в ТОП 3 в шведската част на Лапландия.
“Готвим храна с любов и изпитваме страст към продуктите, които ни предлага шведска Лапландия. Наистина обичаме работата си….” казва Linn Fjärdbo, Food & Beverage Manager at Icehotel.

Но това не е всичко…

В Icehotel се организират различни събития и дори сватби.
В хотела, направен от лед и сняг, на 200 км северно от Полярния кръг, има церемониална зала Ginko, която направо спира дъха на клиентите. През годините емблематичната основна зала и леденият бар са били използвани за представяне на първокласни мебели, автомобили и домакински съдове, тук се провеждат също театрални и оперни представления, модни ревюта и други светски събития.

Зимна феерия, лукс и страхотни усещания –  заслужава наистина да се посети Icehotel.

 

 

5/5 (7)

Хареса ли ви този материал?

Оставете коментар

  1. Осигуряване на качеството - CHEF & GASTRO
    Permalink

Нямате право да копирате това съдържание.

Разгледай
Дръпни